StoryEditor
Strani nogometodlazi s balkana

Srpski tajkun Milan Mandarić otkrio da su ga zvali Crvena zvezda i Hajduk: Nemam ništa protiv ulaganja, ali imam protiv bacanja novca

Piše PSD.
19. listopada 2021. - 15:23

Srpski tajkun Milan Mandarić ponovno je došao u centar pozornost svojim izjavama po srpskim medijima nakon što je prodao ljubljansku Olimpiju u koju je uložio značajan novac. Otkrio je Informeru Mandarić kako Olimpija i nije bila jedni klub iz ovih krajeva koji su ga zvali, no sve ponude koje je dobivao je odbijao. Mandarićevo se bogatstvo procjenjuje na dvije milijarde dolara, ulagao je u engleski nogomet, imao zanimljivih projekata.

- Svaki predsjednik države od Slobodana Miloševića do današnjih dana me zvao i nemam ništa protiv ulaganja, ali imam protiv da nepotrebno bacam novac. To nije realno – kaže Mandarić i nastavlja:  

- Ne vidim da je to moguće recimo u Zvezdi, jer zna se tko se tamo pita. Mislim na navijače. Teško bih ja tu mogao napraviti razliku. Nije ni moje ni bilo kojeg vlasnika kluba da to rješava. To bi država trebala riješiti.

No, nije samo Srbija država u kojoj je biznis u nogometu gotovo pa nemoguće raditi.

- Zvali su me i u Hajduk iz Splita, pa u Borac iz Banje Luke. Nikamo nisam htio ići. Međutim, kako sad stvari stoje, ne bih se više uplitao niti u jedan klub s Balkana. Nema tu dobrih uvjeta za biznis.

Osvrnuo se i na Newcastle koji je nedavno kupila saudijska kraljevska obitelj.

– Novac je jako važan, ali nije jamstvo. Ja sam Sheffield Wednesday prodao čovjeku koji je potom u njega uložio 120 milijuna eura. I ne da nije napravio ništa, već je klub iz gornjeg dijela ljestvice spustio u nižu razinu natjecanja. S druge strane, Leicester sam prodao Tajlanđaninu, koji je nažalost poginuo u zrakoplovnoj nesreći. Dok je vodio klub, bio je jako uspješan. Digao je klub onako kako nitko nije pretpostavljao.

item - id = 1136271
related id = 0 -> 1140629
related id = 1 -> 1026674
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. prosinac 2021 20:58