StoryEditorOCM
Strani nogometnikome dovoljno

Srbi sretni zbog izbjegnutog poraza u dramatičnoj završnici: ‘Nismo se predavali, vjerovali smo u sebe do samog kraja‘

Piše Hina
20. lipnja 2024. - 19:28

Nakon što je njegova reprezentacija u posljednjem napadu došla do pogotka i odigrala 1-1 protiv Slovenije, izbornik Srbije Dragan Stojković je istaknuo da se njegovi igrači nisu željeli pomiriti s porazom te da im se to na kraju isplatilo.

Dragan Stojković, srpski izbornik:

"Nismo se predavali, vjerovali smo u sebe do samog kraja. Stvorili smo mnogo prilika, ali jednostavno nismo uspijevali više od 90 minuta postići pogodak. No, nismo stali, nismo se željeli pomiriti s porazom od Slovenije i to se na kraju isplatilo. Naša je statistika bila mnogo bolja, od stvorenih prilika do udaraca prema golu. No, jedino se pogoci broje. Važno je da smo osvojili bod, iako smo postavili ofenzivnu formaciju, težili atraktivnom i napadačkom nogometu. Jović je sjajan igrač. Na malom prostoru može biti jako opasan. Drago mi je što je postigao pogodak, zbog momčadi i zbog njegovog samopouzdanja."

Luka Jović, strijelac pogotka za Srbiju izjavio je za mrežni portal EURO2024.com:

"Zadivljujuće je postići ovakav pogodak, ali bih ga odmah mijenjao za pobjedu. Sretan sam što smo osvojili prvi bod i ostali u igri za plasman dalje. Moramo podići glave i koncentrirati se na Dansku! Slovenija je bila doista dobra. Bilo nam je teško nositi se s njima, ali ovo je najpošteniji rezultat."

image
Miguel Medina/AFP

Slovenski izbornik Matjaž Kek, čija je momčad na dramatičan način u posljednjoj minuti ispustila pobjedu protiv reprezentacije Srbije u Muenchenu odigravši 1-1, rekao je na konferenciji za medije da je ponosan na igrače te da je uvjeren da će njegova momčad doživjeti iskupljenje.

Matjaž Kek, slovenski izbornik:

"Pokazali smo da smo zasluženo na Euru. Nogomet zna ponekad biti okrutan, ali sam uvjeren da će ova momčad doživjeti iskupljenje. Igrali smo hrabru i poštenu utakmicu uz veličanstvene kulise, što će ući u povijest slovenskog sporta. Znali smo da je Srbija opasna iz prekida. Možda se dogodio mali pad koncentracije, ali bez obzira na to ponosan sam na igrače i njihovu srčanost. Okrećemo se zadnjoj utakmici u skupini protiv Engleske. Oni su veliki favoriti, ali to su bili i Danci i Srbi. Trebamo dići glave i pripremiti se."

image
Fabrice Coffrini/AFP

Žan Karničnik, strijelac pogotka za Sloveniju i dobitnik nagrade za igrača utakmice izjavio je za službeni mrežni portal EURO2024.com:

"Teškom mi je u ovom trenutku, bili smo tako blizu. Igrali smo jako dobro, ali nismo uspjeli izdržati do kraja. Postigli su pogodak nakon mnogih dugih dodavanja, a u tome su jako dobri. Bilo je sjajno na terenu uživati u takvoj podršci navijača. Sad nam je ostalo odigrati protiv Engleza, koji su favoriti u našoj skupini. Nastojat ćemo se pokazati u najboljem izdanju."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. lipanj 2024 19:29