StoryEditorOCM
Strani nogometza pasti u nesvijest

‘Special One‘ je samo od otpremnina zaradio pravo bogatstvo, ukupni iznos djeluje nestvarno

Piše SPORT SD
16. siječnja 2024. - 16:24

Jose Mourinho dobio je otkaz u Romi, na čijoj je klupi sjedio od srpnja 2021. Portugalac je s rimskim klubom osvojio Konferencijsku ligu i igrao finale Europske lige, a presudila mu je kombinacija loših rezultata ove sezone i čestih istupa u medijima.

"Želimo se Mourinhu zahvaliti za njegovu strast i trud koji je uložio dok je vodio naš klub. Uvijek ćemo imati lijepe uspomene na razdoblje dok je radio kod nas, ali vjerujemo da je ova promjena najbolji potez u interesu Rome“, objavio je rimski klub u službenom priopćenju.

Mourinhu je ovo ukupno šesti otkaz u karijeri, a na svakom je izuzetno dobro zaradio. Koliko točno, izračunao je engleski Daily Mail.

Portugalac je nakon otkaza u svom prvom mandatu na klupi Chelseaja uprihodio 21 milijun eura na račun otpremnine. Zatim je od madridskog Reala dobio 20 milijuna eura. Nakon druge epizode u londonskom klubu na račun mu je sjelo skoro 10 milijuna eura, a nakon otkaza u Manchester Unitedu 23 milijuna. Tottenham mu je morao isplatiti 17,5 milijuna eura, a Roma sada 3,5.

Kada se to sve zbroji, dolazimo do zaključka da je Mourinho samo od otpremnina nakon otkaza zaradio 95 milijuna eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 05:24