StoryEditor
Strani nogometnavijač boce

Španjolska policija deportirala zloglasnog argentinskog huligana koji je htio prisustvovati finalu Cope

6. prosinca 2018. - 17:29

Španjolska policija priopćila je da je deportirala već oprije kažnjavanog argentinskog huligana te dodala da će uslijediti i dodatne deportacije uoči nedjeljnog uzvrata finala Copa Libertadores između argentinskih velikana River Platea i Boce Juniors, koje se igra na stadionu Santiago Bernabeu u Madridu.

Policija je objavila da je osvjedočeni huligan i član najzloglasnije navijačke skupine Boce uočen u madridskoj zračnoj luci te odmah deportiran jer je označen kao sigurnosna opasnost. 

Španjolci su angažirali više od 2500 policajaca, no možda će trebati i dodatne snage jer ulaznicu za dvoboj na Bernabeu kupuju Argentinci širom svijeta, pa se na stadionu očekuje po 25 tisuća pristalica i Boce i Rivera. Zanimanje za susret Rivera i Boce je ogromno, pa su tako ulaznicu za utakmicu zatražili i Leo Messi i Cristiano Ronaldo. Messi se za kartu obratio Argentinskom nogometnom savezu, a Ronaldo svom bivšem klubu Real Madridu. 

Prva utakmica "Superclasica" na stadionu Boce završio je 2-2, a uzvratni ogled na Riverovu Monumentalu trebao se igrati 24. studenoga, ali je otkazan zbog kamenovanja autobusa s igračima Boce. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. srpanj 2022 03:43