StoryEditor
Strani nogometepohalni autogol

Šokirao javnost neprimjerenim istupom: legendarni nogometaš tijekom prijenosa uživo viknuo 'Sieg heil', kasnije se ispričao da je to bila glupa šala

Piše R.R.
24. studenog 2019. - 18:41

Nevjerojatan gaf napravio je legendarni nizozemski nogometaš Marco van Basten koji je u izravnom prijenosu ispalio u eter sintagmu "Sieg heil", ozloglašeni pozdrav na nacističkim skupovima. Sve se to zbilo u sklopu dvoboja Ajaxa i Heraclesa, kada je van Basten kao stručni komentator Fox Sporta pozdravio njemačkog stručnjaka na klupi Heraclesa Franka Wormutha koji je prethodno gostovao u programu.

Duboko se ispričavam, bila je ovo jako glupa šala, nisam namjeravao napraviti ovakav incident – oglasio se van Basten nešto kasnije, kada je valjda shvatio koliku je glupost napravio.

Da stvar bude i gora ovog vikenda su na nizozemskih travnjacima nogometaši prosvjedovali protiv rasizma na stadionima, te su minutu prije početka svakog dvoboja provodilo mirno stajući. Sve je to odgovor na prekid dvoboja između Den Boscha i Excelsiora zbog rasističkih uvreda tamnoputom nogometašu upućenih s tribina.

Cijelu akciju svojom glupom šalom "začinio" je van Basten, nekad rasni napadač, ovaj put je zabio epohalni autogol.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

28. listopad 2020 06:24