StoryEditorOCM
Strani nogometnakon 14 godina

Službeno je: Real Madrid potvrdio rastanak s legendom i kapetanom kluba

Piše Sport SD
4. lipnja 2023. - 12:28

Karim Benzema napušta Real Madrid nakon 14 godina. Real se oglasio službenim priopćenjem koje prenosimo u cijelosti.

‘Real Madrida i naš kapetan Karim Benzema dogovorili su se da okončaju svoje briljantno i nezaboravno razdoblje igranja za naš klub. Real Madrid želi pokazati svoju zahvalnost i svu svoju naklonost onome tko je već jedna od naših najvećih legendi. Karim Benzema stigao je u naš klub 2009. godine, sa samo 21 godinom, i bio je temeljni igrač u ovom zlatnom dobu naše povijesti. Tijekom četrnaest sezona u kojima je branio naš štit i naš dres, osvojio je 25 naslova, rekordan broj za Real Madrid: 5 europskih kupova, 5 klupskih svjetskih prvenstava, 4 europska superkupa, 4 lige, 3 kupa kralja i 4 španjolska superkupa. Karim Benzema trenutačno je Ballon d‘Or i UEFA-in igrač godine, a također je uvršten u FIFA FIFPRO Eleven i osvojio je Pichichi Trophy 2022. Nagrade primljene nakon jedne od najneobičnijih sezona u našoj povijesti, posebice u Champions Liga lige, u kojoj je naš kapetan igrao u nezaboravnim utakmicama koje su pomogle Real Madridu da osvoji četrnaesti europski kup u Parizu, pri čemu je bio najbolji strijelac ovog natjecanja sa 15 golova.

Karim Benzema peti je igrač koji je najviše puta nosio naš dres sa 647 nastupa, a drugi je strijelac Reala svih vremena s 353 pogotka. On je također drugi strijelac Real Madrida svih vremena u Ligi i Europskom kupu. A ujedno je i četvrti strijelac Lige prvaka u povijesti ovog natjecanja i četvrti strijelac u povijesti Lige. Karijera Karima Benzeme u Real Madridu bila je primjer ponašanja i profesionalizma i predstavljala je vrijednosti našeg kluba. Karim Benzema je stekao pravo da odlučuje o svojoj budućnosti. Madridisti i svi navijači diljem svijeta uživali su u njegovom čarobnom i jedinstvenom nogometu koji ga je učinio jednim od velikih mitova našeg kluba i jednom od velikih legendi svjetskog nogometa.

Real Madrid jest i uvijek će biti njegov dom, a njemu i cijeloj njegovoj obitelji želi sve najbolje u ovoj novoj fazi svog života. Sljedeći utorak, 6. lipnja, u 12:00 sati, institucionalni čin odavanja počasti i oproštaja od Karima Benzeme održat će se u Real Madrid Cityju, uz nazočnost našeg predsjednika Florentina Péreza‘‘ - stoji u objavi kraljevskog kluba.

Francuski napadač Karim Benzema na Santiago Bernabeu stigao je na ljeto 2009. godine iz Lyona. Real ga je platio 35 milijuna eura, a Benzema je višestruko vratio to ulaganje. Benzema bi karijeru mogao nastaviti u Saudijskoj Arabiji, neimenovani klub mu nudi čak 200 milijuna eura za dvije sezone, a dobio bi i razne porezne olakšice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 21:37