StoryEditorOCM

Slovenci upalili alarme: Pletikosa i Kustić su ‘bacili oko‘ na najvećeg talenta i žele ga dovesti pod hrvatsku zastavu

Piše R. R.
3. listopada 2024. - 14:45

Jedan mladić je ovog tjedna skrenuo pozornost na sebe i svoje igre iako ga je struka odavno prepoznala. No došao je red i na javnost koja je tako „otkrila“ 18-godišnjeg Luku Topalovića mladog veznjaka kojem se predviđa velika karijera i koji slovi za najveći talent slovenskog nogometa. 

Topalovića je Inter za „samo“ milijun eura ovog ljeta doveo na San Siro iz Domžala gdje je proveo tri godine, prvenstvo za „Primaveru“, ali po mišljenjima mnogih vrlo brzo bi se mogao naći u prvoj momčadi, prvo na klupi, a potom i travnjaku. 

Iako je igrao za mlade reprezentacije Slovenije, ima 29 nastupa za selekcije U16, U17 i U19, u HNS-u su odlučili krenuti u akciju i „ukrasti“ Topalovića susjedima. To je naravno izazvalo i reakciju u Sloveniji koji ne misle „bez borbe“ prepustiti talentiranog igrača. 

Zanimljiva je situacija oko Topalovića koji u ovom trenutku može birati između igranja za tri reprezentacije – Sloveniju, Hrvatsku i BiH. Topalović je rođen u Slovenj Gradecu i cijeli je život živio u Sloveniji, igrao u slovenskim klubovima (Korotan Prevalje, Maribor, Bistrica, Domžale), roditelji su mu Hrvati, porijeklom iz Kotor Varoša (BiH)

Iz susjedne BiH nisu reagirali na ovu potonju činjenicu, no Pletikosa i Kustić su navodno poslali signale kako bi kapetana U19 selekcije Slovenije voljeli vidjeti među Vatrenima. Ovo je vrlo izazovna situacija, kako za Topalovića, tako i za izbornika Slovenije Matjaža Keka koji bi mogao reagirati i uputiti poziv mladim igraču za seniorsku vrtu te tako okončati bilo kakvu moguću dramu.  

Inače kakav je talent mladog Topalovića govori dovoljno ocjena Gazzette dello Sport koji ga je nedavno usporedila s Kevinom de Bruyneom što je svakako veliki kompliment. Skauti koji su ga pratili do sada tvrde da je Inter napravio veliki posao. Hoće li Pletikosa i Kustić napraviti veliki posao vrlo brzo ćemo saznati, iz dijaspore smo uvijek dobivali ekstra kvalitetne igrače.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2024 15:25