StoryEditor
Strani nogometdrugi pokušaj

Slovenci se zahvalili svom izborniku: najveći kandidat za klupu reprezentacije donedavni trener Rijeke

17. listopada 2018. - 19:41
gorica_rijeka39-061018

Dosadašnji izbornik slovenske nogometne reprezentacije Tomaž Kavčić (64) dobio je otkaz zbog serije loših rezultata, objavio je u srijedu Slovenski nogometni savez (NZS)

Slovenska reprezentacija je pod Kavčićevim vodstvom odigrala sedam utakmica ostvarivši samo jednu pobjedu, jedan remi i pet poraza. Pobijedila je Crnu Goru u prijateljskom susretu, remizirala protiv Cipra u Ligi nacija, te upisala poraze od Austrije, Bjelorusije, Bugarske, Cipra i  Norveške.

- Kavčić je odluku o smjeni primio korektno, a do izbora novog izbornika reprezentaciju će voditi netko iz sadašnjeg stožera reprezentacije - izjavio je predsjednik NZS-a Radenko Mijatović.

Kazao je da na mjestu izbornika želi stručnjaka koji može postići uspješne rezultate, pri čemu ne isključuje niti mogućnost angažiranja stranog stručnjaka, ali da je o tome u sadašnjem trenutku prerano govoriti, te da treba uzeti u obzir i ograničene financijske mogućnosti Slovenskog nogometnog saveza.

Prema pisanju slovenskih medija najviše izgleda za preuzimanje reprezentacije ima donedavni trener Rijeke Matjaž Kek, koji je već vodio reprezentaciju od 2007. do 2011. godine.

Izdvojeno

14. srpanj 2020 17:27