StoryEditorOCM

Slavna pjevačica poremetila je planove, zbog Beyonce Hrvatska neće igrati završnicu Lige nacija u Amsterdamu

18. svibnja 2023. - 12:17

Završnica Lige nacija igra se od 14. do 18. lipnja u Rotterdamu i Enschedeu. Reprezentacija Hrvatske u polufinalu se 14. lipnja sastaje s domaćinom Nizozemskom na kultnom stadionu Feyenoorda De Kuip u Rotterdamu, a dan kasnije o drugom finalistu odlučit će Španjolska i Italija na stadionu Twentea u Enschedeu. Finale se 18. lipnja igra u Rotterdamu, a ranije istog dana susret za treće mjesto u Enschedeu. Otprije je već poznato da se igra u spomenuta dva grada, iako bi sasvim logično bilo da se završnica takvog natjecanja u kojoj Nizozemci imaju priliku osvojiti prvi veliki trofej poslije Eura 1988. barem dijelom igra i u Amsterdamu, na najvećem i najboljem tamošnjem stadionu Johan Cruyff Areni izgrađenoj 1996. godine, u domu najslavnijeg nizozemskog kluba Ajaxa. No, to je zapravo ‘skrivila‘ Beyonce.

image
Duje Klarić/Cropix

Zbog slavne američke pjevačice nogometna reprezentacija Hrvatske neće igrati završnicu Lige nacija u Amsterdamu. Naime, domaćinstvo završnice Lige nacija dodijeljeno je krajem studenoga prošle godine Nizozemskoj. Dogodilo se to nakon što je završila grupna faza natjecanja i nakon što su već bili poznati svi sudionici Final Foura. Tada je već bio poznat i termin odigravanja završnice. Međutim, već je ranije bilo dogovoreno da će u sklopu svoje turneje Beyonce 17. i 18. lipnja imati koncerte na – Johan Cruyff Areni. A danima prije tog događaja stadion se mora i pripremati za koncert. A krajem svibnja i početkom lipnja tamo će također nastupati i Bruce Springsteen i Harry Styles.

Zbog toga je Amsterdam Arena otpala iz konkurencije za domaćinstvo završnice Lige nacija. Makar zastario zbog toga što je izgrađen davne 1937. godine, svoju težinu itekako ima i legendarni De Kuip. Uostalom, na njemu se igralo finale Eura 2000. kojem su domaćini zajednički bili Nizozemska i Belgija. Uoči tog turnira stadion Feyenoorda bio je temeljito obnovljen, a na njemu je atmosfera posebna.

No, nema nikakve sumnje da će brojni hrvatski navijači koji dođu u Nizozemsku svejedno potegnuti do Amesterdama gdje je zajamčena dobra zabava neovisno o Beyonce.

image
AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 18:36