StoryEditor
Strani nogometi to je moguće

Skandal u Švicarskoj: navijači posrnulog velikana prekinuli utakmicu velikom bakljadom

Piše Hina
17. ožujka 2019. - 00:05
111bak

Navijači posrnulog švicarskog velikana Grasshoppersa prekinuli su utakmicu protiv Siona u 55. minuti u trenucima dok je njihova momčad gubila sa 0-2. Navijači su izazvali prekid zatrpavši travnjak stadiona Tourbillon bakljama, petardama i drugim pirotehničkim sredstvima.

Sudac Lionel Tschudi je do tada već dva puta prekidao utakmicu zbog bakljade gostujućih navijača, a nakon trećeg incidenta je prekinuo susret. 

- Sigurnost igrača nije bila osigurana i nisam imao izbora - kazao je sudac.

Igrači kluba predvođeni predsjednikom Stephanom Anlikerom i trenerom Tomislavom Stipićem razgovarali su s navijačima, nažalost uzalud. 

- Ono što se ovdje događa je nevjerojatno. To je neoprostivo. Ne znam što se događa u glavama takvih ljudi. Navijači su bili toliko bijesni da razgovor nije imao smisla. Bili su poput divljih životinja - kazao je predsjednik kluba.

Grasshoppers, kojeg je početkom ožujka preuzeo 39-godišnji hrvatski stručnjak Tomislav Stipić, će ovu utakmicu izgubiti 0-3, a prijeti mu i dodatna kazna što će sasvim sigurno još više otežati borbu za prvoligaški spas najtrofejnijeg švicarskog kluba.

Grasshoppers se trenutačno nalazi na posljednjem desetom mjestu švicarskog prvenstva s 18 bodova, četiri manje od Xamaxa koji drži deveto mjesto koje vodi u kvalifikacije za ostanak u elitnom razredu, dok Sion na osmom mjestu ima osam bodova više.

#NAVIJAČI#ŠVICARSKA#PREKID#GRASSHOPPERS

Izdvojeno

06. srpanj 2020 23:18