StoryEditorOCM
Strani nogometveliki problem

Skandal u Španjolskoj! Zbog katastrofalne greške Katalonci ispadaju iz lige? ‘Poništite utakmicu!‘

Piše Marko Crnjak/SN
26. svibnja 2023. - 23:02

Espanyol je najavio da će pokušati osporiti utakmicu 36. kola španjolskog prvenstva s Atletico Madridom. Dvoboj je završio remijem 3:3, ali katalonski klub uvjeren je da je sastavu Diega Simeona pripisan neregularan pogodak, stoga će tražiti poništenje utakmice, jer ulog je - ogroman.

Naime, Espanyol je 19. na tablici s 35 bodova, sigurna zona bježi im za samo tri boda na koja su, naravno, mogli računati u slučaju pobjede nad Atleticom. Gubili su 0:3 do 46. minute, a sporna situacija dogodila se u 44., kada je Antoine Griezmann postigao gol za 2:0. Je li lopta prešla crtu ili je vratar Fernando Pacheco obranio udarac svjetskom prvaku iz 2018.?

To je pitanje kojim će se Španjolci još dosta "zabavljati", a u Espanyolu čvrsto stoje iza toga da ne postoji fotografija ni video koji dokazuje da je Griezmann postigao pogodak, pišu Sportske novosti.

- Svjedočili smo postojanju grubog nemara od strane sudačke grupe, posebice VAR sudaca koje je imenovao Španjolski nogometni savez. Osjećamo da su naša prava ozbiljno povrijeđena, stoga ćemo nastaviti s pokušajima da osporimo utakmicu i zatražiti dogovor o njezinom poništenju. Ne postoji fotografija koja pokazuje da je lopta u cijelosti prešla liniju. Štoviše, naše klupske analize, kao i analize trećih strana, pokazuju da lopta ni u jednom trenutku nije u cijelosti prešla gol-liniju - stoji u priopćenju katalonskog kluba.

Nadalje, povlače se i na činjenicu da glavni sudac nije pokazao prema centru, odnosno signalizirao da je postignut pogodak, sve dok se nije uključio VAR koji se, poručuju iz Espanyola, uopće nije trebao uplitati, a drže da je svakako donio pogrešnu odluku.

- Prekršen je VAR protokol. Ispravlja se odluka suca, a da za to nema nijedan uvjerljiv dokaz. Dakle, radi se o krivotvorenju utakmice i očitom nemaru u primjeni pravila te korištenju dostupne tehnologije, što je rezultiralo nepopravljivom štetom za naš klub po pitanju rezultata utakmice koja se odnosi na našu situaciju borbe za ostanak - priopćio je Espanyol.

Po dosad viđenim objavama na društvenim mrežama, doduše upitnog kredibiliteta, zaista se ne vidi da je lopta i u jednom trenutku prešla liniju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 03:24