StoryEditorOCM
Strani nogometstrašan transparent

Skandal u Njemačkoj: navijači podigli transparent, utakmica odmah prekinuta, igrači poslani u svlačionicu

Piše SPORT SD
9. veljače 2024. - 21:41

U drugoligaškom okršaju HSV-a i Hannovera 96 ​​u Hamburgu gostujuća momčad je u 60. minuti vodila 3-2. Unatoč vodstvu, Navijači Hannovera izazvali su prekid. Razlog je stravičan transparent u njihovom navijačkom sektoru na kojemu je na nišanu glava šefa kluba Martina Kinda (79).

Sudac Sören Storks je tada prekinuo igru ​​i naredio navijačima iz Hannovera da uklone transparent s tribine.

Ali navijači su ignorirali zahtjev. Sportski direktor Hannovera Mann, trener Leitl i cijela momčad su potom otišli ispred gostujućeg sektora i pregovarali s ultrasima. Isprva nije bilo promjene situacije.

Nakon pauze od gotovo sedam minuta, sudac Storks je konačno poslao momčadi u svlačionicu. Nekoliko minuta kasnije transparent je konačno uklonjen. Utakmica se nije odmah nastavila, trajali su pregovori sudaca i delegata s čelnicima Njemačkog nogometnog saveza. Nakon polusatnog prekida utakmica se nastavila.

Ni na terenu nije nedostajalo uzbuđenja. Do kraja su pala još dva gola, prvo je HSV izjednačio, pa su gosti preko Ernsta zabili za konačni rezultat 4:3 i veliku pobjedu. U nastavku su domaćini dobili i dva crvena kartona, Laszlo Benes i Denis Hadžikadunić su morali napustiti travnjak prije zadnjeg zvižduka.

image
Christian Charisius/Dpa Picture-alliance Via Afp
image
Christian Charisius/Dpa Picture-alliance Via Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 17:58