StoryEditorOCM
Strani nogometnevjerojatno

Skandal u Francuskoj: Navijač zadao potres mozga igraču nakon čega je utakmica prekinuta, a klubu se ne piše dobro

Piše HINA
3. lipnja 2023. - 12:15

Povratak Girondins de Bordeauxa u Prvu francusku ligu ugrožen je nakon što je njihova posljednja utakmica sezone prekinuta u petak kada je jedan od njihovih navijača napao igrača Rodeza Lucasa Buadesa.

Bordeauxu je trebala pobjeda u utakmici protiv Rodeza kako bi završio drugi i osigurao promaknuće u Prvu ligu, ali šesterostruki francuski prvak primio je gol u 22. minuti. Dok su igrači Rodeza slavili pogodak, navijač je ušao u teren i gurnuo Buadesa, koji je pao na tlo. Kasnije je iznesen na nosilima, a sudac je zaustavio igru.

Nakon što su momčadi otišle u svoje svlačionice, sudac je proglasio da se utakmica neće nastaviti jer je Buades zadobio potres mozga.

Vladajuće tijelo francuskog nogometa LFP priopćilo je da će se disciplinsko povjerenstvo sastati u ponedjeljak kako bi razmotrilo odgovarajuće mjere koje treba poduzeti.Predsjednik Bordeauxa Gerard Lopez rekao je da će podnijeti žalbu protiv navijača i pozvao LFP da dopusti da se utakmica dovrši.

Situacija je komplicirana jer su i Metz i Bordeaux trebali igrati svoje utakmice u isto vrijeme.

Metz je pobijedio Bastiju s 3-2 i došao na drugo mjesto, što je izazvalo divlje slavlje i invaziju na teren.

Samo će dvije najbolje momčadi biti promovirane u Ligue 1 ove sezone, a Le Havre je osigurao naslov prvaka Druge lige. 

Predsjednik Rodeza Pierre-Olivier Murat bio je razočaran jer se klub bori za očuvanje statusa drugoligaša, a oni su 17. i treba im barem tri boda da preskoče Annecy.

"Nastaviti ili ponoviti meč? Nikada nisam vidio da se mečevi igraju nakon posljednjeg dana," rekao je Murat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2023 02:16