StoryEditorOCM
Strani nogometdugine boje

Skandal u Bundesligi dobio neočekivani obrat, igrač se ‘posuo pepelom‘: ‘Moji spontani komentari nisu bili u redu‘

Piše Gradimir Đukarić/SN
9. listopada 2024. - 14:02

Napadač Wolfsburga Kevin Behrens izazvao je skandal koji se našao u fokusu njemačkih medija. Naime, marketinški odjel kluba je od dijela igrača tražio da se potpišu na artikle koji će se potom naći u prodaji ili biti ustupljeni u dobrotvornim kampanjama, a u toj skupini našao se i Behrens, pišu Sportske novosti.

On je, između ostalog, trebao potpisati posebno izdanje dresa u duginim bojama kojim klub želi dati primjer različitosti i tolerancije. Međutim, Behrens je to odbio uz riječi:

- Neću potpisati takva gay sranja.

image
Miguel Riopa/AFP

O svemu je obaviještena uprava kluba, a nogometaš je završio na "ribanju" kod sportskog direktora Sebastiana Schindzielorza.

- Tijekom internog sastanka bilo je izjava koje nisu bile u skladu sa stajalištem VfL Wolfsburga. Incident je interno odmah riješen. VfL Wolfsburg ističe da je svjestan svoje društvene odgovornosti. Klub i njegovi zaposlenici zalažu se za različitost i toleranciju; temeljne vrijednosti poput poštovanja, poštenja i otvorenosti oduvijek su čvrsto ukorijenjene u klupskoj filozofiji - odgovorili su iz kluba na upit Bilda.

I nogometaš se "posuo pepelom".

- Moji spontani komentari apsolutno nisu bili u redu. Želio bih se ispričati zbog toga. Tema je bila jasno interno raspravljena i molim vas za razumijevanje da ne želim dalje komentirati - kazao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. listopad 2024 14:02