StoryEditorOCM
Strani nogometcilj opravdava...

Skandal trese susjedstvo, navijači zgroženi onim što vide brzo su počeli napuštati tribine

Piše SN
28. svibnja 2024. - 08:37

Nesvakidašnja situacija zatresla je crnogorski niželigaški nogomet. Gledatelji na susretu između Budve i Zete svjedočili su nečemu što vjerojatno ni u najluđim snovima nisu očekivali.

Naime, riječ je o doigravanju za drugu crnogorsku ligu u kojem su se u troboju našli Ibar, Budva i Zeta. Ibaru plasman uoči zadnjeg kola nije donosila samo jedna moguća kombinacija - da Budva i Zeta remiziraju sa četiri ili više golova, a ako se to i dogodi da Budva onda ne pobijedi boljim izvođenjem jedanaesteraca - pišu Sportske novosti.

I vjerovali ili ne... Upravo se to dogodilo. Nakon regularnog tijeka bilo je 3:3, a raspucavanje s bijele točke završilo je 4:2 u korist Budve. Nije početak sugerirao na ovakav ishod, dapače, Zeta je kao gost već do 32. minute vodila 3:0! Međutim, do 54. se rezultat vratio u egal, a do kraja se nije događalo apsolutno ništa.

Do posljednjeg sučevog zvižduka ekipe koje su u razmaku od četrdeset minuta postigle čak šest golova evidentno su usporile tempo, a brojni navijači počeli su i napuštati tribine, očito razmišljajući da gledaju susret s unaprijed određenim ishodom. Slijedilo je izvođenje jedanaesteraca, koje se pobjedom Budve pokazalo slavodobitnim za obje strane. Budva i Zeta u konačnici su izborili plasman u viši rang, dok će Ibar i iduće sezone igrati u trećoj crnogorskoj ligi.

Crnogorske navijače zgrozio je ovakav epilog, mnogi su mišljenja da je riječ o unaprijed namještenoj utakmici.

"Ovo je ogledalo Crne Gore, sve ovako funkcionira, svi vide a nitko ne vidi."

"Živjela crnogorska liga, pa ovo je sramota"

"Cilj opravdava sredstvo"

"Treba ugasiti sve crnogorske lige pa neka igraju košarku na penale."

Iz prijenosa utakmice sami prosudite s kakvim su naumom igrači obje momčadi istrčali na teren te je li zaista postoje elementi neregularnosti. Glede toga, pogodak Budve iz 43. minute mnogima je najviše upao u oko.

Prijenos utakmice pogledajte OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. lipanj 2024 21:40