StoryEditorOCM
Strani nogometmediji bruje

Skandal i smjene u Srbiji: Izbornik Stojković zaprijetio ostavkom uoči važnih utakmica

Piše sport sd
3. rujna 2024. - 19:34

Izbornik srpske nogometne reprezentacije Dragan Piksi Stojković ponovno je glavna tema među navijačima Orlova. Naime, navodno su na njegovu inicijativu smijenjeni glavni tajnik FSS-a (Fudbalskog saveza Srbije) Jovan Šurbatović i direktor sportskog sektora Miroslav Tanjga.

Vijest je to koja je došla iznenada, kako piše Telegraf. Dan prije održana je sjednica na kojoj nije bilo ni govora o smjeni navedenog dvojca, premda su članovi saveza navodno bili dijelom dviju struja - jednu u kojoj glavnu riječ vodi Piksi Stojković i drugu kojoj su pripadali Šurbatović i Tanjga.

Izbornik Orlova već je dugo na ratnoj nozi sa spomenutim dužnosnicima, a jaz se dodatno produbio nakon rezultatskog neuspjeha na Euru 2024. u Njemačkoj. Šurbatović je tada sam najavio da se povlači iz srpskog nogometa, međutim do same ostavke nije došlo.

Dan nakon sjednice nastao je pravi kaos jer je Piksi uvjetovao njihovu smjenu te je zaprijetio da neće voditi reprezentaciju na predstojećim utakmicama Lige nacija. Izbornik nije popuštao pa je nakon žestokog pritiska hitno sazvana telefonska sjednica na kojoj su Šurbatović i Tanjga smijenjeni.

Srbija otvara Ligu nacija 5. rujna na Marakani protiv aktualnog europskog prvaka Španjolske, a nakon tri dana u Kopenhagenu će im protivnik biti Danska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 02:12