StoryEditorOCM
Strani nogometodlične igre

Sjajna forma najskupljeg hajdukovca u povijesti nije prošla nezamijećeno, cijena mu raste, evo na koliko ga sad cijene

Piše Sport SD
2. listopada 2024. - 15:44

Dva gola i asistencija u devet nastupa i to na poziciji stopera ne može proći neprimijećeno. A kad se tome doda još da se radi o igraču koji još nije punoljetan u jednoj od najjačih liga nakon onih iz kruga ‘petice‘, onda je time i podatak dojmljiviji.

Neće sad netko otkriti toplu vodu kad vam ukaže na igru 17-godišnjeg Luke Vuškovića kojeg već godinama prate skauti bogatih klubova, a njegov angažman osigurao je Tottenham u rekordnom izlaznom transferu Hajduka. S obzirom na pravila o radnoj dozvoli u Engleskoj i da Vušković treba postati punoljetan da bi zaigrao za Spurse dotad je na posudbama, a njegov trenutni klub je KVC Westerlo u najvišem rangu belgijskog nogometa, lige iz koje oni najbogatiji često rade doselekcije svojih momčadi.

image
Tom Goyvaerts/Afp

Momčad u kojoj igra najskuplji hajdukovac u povijesti trenutno je šesta na prvenstvenoj ljestvici u osmoj ligi po Uefinoj ljestvici, a jedan od zaslužnijih za takav rezultat je i mladi Vušković. Da njegova dobra forma nije prošla neprimijećeno pokazatelj su i promjene u cijenama na Transfermarktu. Poznata nogometna stranica specijalizirana je za procjene tržišnih cijena nogometaša, a u najnovijem ažuriranju porasla je i cijena Vuškoviću za milijun eura. Tako ga sad TM cijeni na 8 milijuna eura i trenutno je najskuplji Hrvat u Belgiji.

Po vrijednostima Transfermarkta prati ga Roko Šimić kojem je cijena pala za 1,5 milijuna i sad ga cijene na 4,5 milijuna, a na trećem mjestu je Rijekin bivši napadač Franjo Ivanović čija je vrijednost skočila za 2,5 milijuna i sad se cijeni na 4 milijuna. Tu su još Boško Šutalo (2,5 milijuna eura), Davor Matijaš (800 tisuća eura), Vuškovićev suigrač Matija Frigan (3 milijuna eura) i Marko Bulat (3,5 milijuna eura).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. listopad 2024 15:45