StoryEditorOCM
Strani nogometpriopćenje

Gorčina u klubu Marijana Budimira, njihovi navijači napadnuti u blizini Mostara: ‘Ovo nema veze s nogometom...‘

Piše Sport SD
1. prosinca 2023. - 09:35

NK Široki Brijeg, momčad koju vodi bivši trener Hajdukovih juniora Marijan Budimir, objavio je priopćenje povodom napada na njihove navijače u blizini Mostara, koji su se vraćali iz Foče s utakmice 1/16 finala Kupa BiH gdje su igrali protiv Sutjeske.

- NK Široki Brijeg najoštrije osuđuje huliganski napad na naše navijače koji se dogodio u srijedu navečer oko 19:50 sati na lokalitetu Varda u blizini Mostara, odnosno u njihovom povratku iz Foče s utakmice 1/16 finala Kupa BiH. Smatramo kako ovakva huliganska ponašanja negiraju plemenitu bit sporta i sportskog nadmetanja i ujedno onemogućavaju sve druge navijače i ljubitelje nogometa, osobito obitelji s djecom koji u pristojnom i civiliziranom ozračju žele pratiti nastupe svojih klubova. Ovakvi pojedinačni i nemili događaji koji su rezultirali napadom i oštećenjem imovine naših navijača nemaju nikakve veze s nogometom, a njihovi izvršitelji ili nalogodavci trebaju biti odgovarajuće kažnjeni.

- Stoga želimo vjerovati kako će odgovorni za napad vrlo brzo biti pronađeni i procesuirani uz naglasak kako i djelatnici MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije u svojim službenim izvješćima ne smiju insinuirati događaje i na taj način dekontaminirati javnost, poglavito u ovakvim situacijama kada oni koji su pretrpjeli napad tvrde suprotno. Na kraju zahvaljujemo našim najvjernijim navijačima na stalnoj podršci, kako na domaćim tako i na gostujućim utakmicama. Njihova podrška daje nam potrebnu snagu pred nove izazove koji nam slijede, stoji u objavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2024 02:55