StoryEditorOCM
Strani nogometne bira sredstva

Silvio Berlusconi motivirao svoje igrače obećanjem da će ‘u svlačionicu dovesti autobus pun prostitutki‘

Piše Hina
14. prosinca 2022. - 15:05

Bivši talijanski premijer, a sad predsjednik nogometnog kluba Monza, Silvio Berlusconi motivirao je svoje igrače obećanjem da će "u svlačionicu dovesti  autobus pun prostitutki", prema videu koji su u srijedu naširoko objavili talijanski mediji.

Taj kontroverzni 86-godišnji bivši premijer i sadašnji predsjednik stranke Forza Italia izrekao je te izjave, koje su mnogi mediji opisali kao nesretne, tijekom klupske božićne večere u utorak navečer, javlja talijanska agencija Ansa.

S mikrofonom u ruci, Silvio Berlusconi je igračima kazao da će, ako pobijede Juventus ili AC Milan, dovesti u svlačionicu autobus pun prostitutki.

La Gazzetta dello Sport žali zbog "nesretne rečenice", a  La Repubblica je primijetila da ovaj isječak nije objavljen na Berlusconijevom Twitteru gdje je objavio snimke ove večeri s igračima, dužnosnicima kluba i sponzorima.

Monza je potvrdila da su igrači sudjelovali na ovoj večeri, ali nije komentirao kontroverzne izjave šefa.

Bivšeg premijera u Italiji, ali i izvan nje, povezuju s "Rubygateom", raskalašenim "Bunga-bunga" zabavama koje je organizira Silvio Berlusconi s mladim djevojkama, koje su ponekad bile i maloljetne. Oslobođen je optužbi za maloljetničku prostituciju, no i dalje mu se sudi za manipuliranje svjedocima u tom slučaju.

Monza, koju je 2018. kupio bivši predsjednik AC Milana, igra prvu sezonu u svojoj povijesti u Serie A. Lombardski klub je trenutno četrnaesti, nakon teškog početka i promjene trenera u rujnu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. ožujak 2023 15:03