StoryEditorOCM
Strani nogometnogometna europa

Šestica PSG-a, Barca deklasirala Atletico, kiks Intera, Liverpool slavio u Manchesteru, Bayer ide prema tituli

Piše hina
17. ožujka 2024. - 23:32

Nogometaši PSG-a slavili su utakmici 26. kola Francuske lige u gostima kod Montpelliera s 6-2 i sada vode s velikih 12 bodova prednosti.

Zvijezda Kilian Mbappe postigao je tri gola za Parižane (22, 50, 63), a po jedan Vitinha (14), Lee (53) i Nuno Mendes (89). Za domaćine su zabili Arnaud Nordin (30) i Teji Savanier (45pen).

PSG ima 59 bodova, Brest je drugi s 47, a Montpellier 14. s 26 bodova.

U derbiju 29. kola Primere Barcelona je u gostima svladala Atletico Madrid s 3-0, te nakon dugo vremena došla na drugu poziciju, s osam bodova manje od Reala.

Sada neporažena već u deset mečeva zaredom u svim natjecanjima, Barca je konačno je prestigla svog katalonskog susjeda Gironu, a EL Clasico se igra u travnju.Atletico je sada peti s bodom manje od Athletica iz Bilbaa. 

Portugalski napadač Joao Félix, na posudbi upravo iz Colchonerosa, otvorio je golom u 38. minuti, prije nego što je Robert Lewandowski, dodavač kod prvog gola, udvostručio vodstvo u 47.minuti.Poljski napadač je još jednom bio dodavač za mladog Fermina Lopeza (65) za konačnih 3-0.

U derbiju 29. kola talijanskog nogometnog prvenstva Inter i Napoli su na San Siru odigrali 1-1.

Inter je poveo u 43. minuti golom Mattea Darmiana, a izjednačio je Juan Jesus u 81. minuti.

Domaćin je ovim rezultatom prekinuo niz od deset ligaških pobjeda, dok je Napoli produžio niz bez poraza na šest kola, ali uz samo dvije pobjede i četiri remija s identičnih 1-1.

Inter sada ima 14 bodova više od Milana koji je kao gost sa 3-1 porazio Veronu.

Milan je poveo u 44. minuti golom Thea Hernandeza, a u 50. minuti Christian Pulišić je udvostručio prednost "Rossonera". Tijanni Noslin je u 64. minuti vratio nadu Veroni, no sve dvojbe je otklonio Samuel Chukwueze pogodivši u 79. minuti za 3-1.

Roma je golom Lorenza Pellegrinija u 50. minuti pobijedila Sassuolo, dok su Juventus i Genoa odigrali 0-0.

Inter vodi sa 76 bodova, Milan ima 62, Juventus 59, a Bologna 54 boda... Napoli je sedmi sa 45 bodova.

Nogometaši Manchester Uniteda izborili su plasman u četvrtfinale FA kupa nakon što su u sjajnom susretu na Old Traffordu nakon produžetka pobijedili Liverpool sa 4-3.

U jednom od najvećih derbija engleskog nogometa, "Crveni vragovi" su pobijedili "Redse" sa 4-3.

Bio je to susret u kojem je domaćin poveo u 10. minuti golom Scotta McTominayja, no Liverpool je u završnici prvog dijela okrenuo rezultat golovima Alexisa Mac Allistera (44) i Mohameda Salaha (45+2). United je u 88. minuti uspio izjednačiti preko Anthonyja koji je zabio prvi gol za United na Old Traffordu nakon više od godinu dana, točnije prvi gol nakon 24 domaće utakmice.

Gosti su u 105. minuti stigli do nove prednosti golom Harveyja Elliota, no United je uspio izjednačiti u 112. minuti golom Marcusa Rashforda, a pobjedu Unitedu i "ludilo" na Old Traffordu donio je Amad Diallo u prvoj minuti nadoknade. Diallo je pretjerao u slavlju, skinuo je dres, a kako je već imao žuti karton dobio je crveni.

"Ovo je velika noć za Uniteda, velika utakmica protiv Liverpoola. Nismo imali sezonu kakvu smo željeli, ali smo pobijedili," kazao je Rashford nakon utakmice.

U nedjelju je plasman u polufinale izborio i Chelsea porazivši u polufinalnom susretu na Stamford Bridgeu drugoligaša Leicester City sa 4-2.

Bila je to još jedna sjajna utakmica s brojnim obratima i šest golova, promašenim kaznenim udarcem, crvenim kartonom i dramom u sudačkoj nadoknadi.

"Bluesi" su poveli u 13. minuti golom Marca Cucurelle, a u 26. minuti je londonski sastav mogao povećati vodstvo. Međutim, Raheem Sterling nije uspio svladati golmana sa bijele točke, njegov udarac obranio je Jakub Stolarczyk. Ipak, Chelsea je u posljednjim trenucima prvog dijela zabio i drugi gol, a strijelac je bio Cole Palmer.

Gosti su smanjili u 51. minuti nakon autogola Axela Disasija, a 12 minuta kasnije Stephy Mavdidi je izjednačio. Jedan od ključnih trenutaka susreta dogodio se u 70. minuti kada je Callum Doyle isključen zbog prekršaja.

Domaćin je s igračem više uspio u drugoj minuti sudačke nadoknade zabiti sa 3-2, a gol je zabio Carney Chukwuemeka. Pobjedu "Bluesa" potvrdio je Madueke u osmoj minuti nadoknade.

U subotu su plasman u polufinale izborili drugoligaš Coventrx City koji je kao gost sa 3-2 porazio Wolverhampton, dok je Manchester City bio bolji od Newcastle Uniteda sa 2-0.

Nogometaši Borussie Dortmund svladali su na svom stadionu Eintracht s 3-1 u 26. kolu Bundeslige te su opet četvrti, na poziciji koja vodi u Ligu prvaka. 

Klub iz Frankurta je boilje krenuo u utakmicu i poveo golom Marija Goetzea (13). No, Borussia je preokrenula sa tri gola, a strijelci su bili Karim Adeyemi (33), Mats Hummels (81) i Emre Can (92pen).

Borussia sada ima 50 bodova, bod više od Leipziga, dok je Eintracht šesti s 40 bodova.

Nogometaši Bayera svladali su u 26. kolu Bundeslige u gostima Freiburg s 3-2 i opet na vrhu imaju deset bodova više od drugoplasiranoga Bayerna osam kola prije kraja.

Apotekari su krenuli furiozno i poveli golom Floriana Wirtza (2), a u 10. minuti je izjednačio Japanac Ritsu Doan. No, Bayer opet dolazi do prednosti pogocima Čeha Adama Hložeka (40) i Patricka Schika (53), da bi konačan rezultat postavio Yannick Keitel (73).

Josip Stanišić je igrao cijelu utakmicu za goste, koji sada imaju rekordne 22 pobjede, četiri remija i bez poraza su u prvenstvu, te su sve bliže povijesnom, prvom naslovu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 16:44