StoryEditor
Strani nogometi da je stranac

Savićević traži novog nogometnog izbornika: Crnoj Gori treba dokazan stručnjak koji nema jezičku barijeru u komunikaciji sa igračima

Piše Hina
27. lipnja 2019. - 19:14
2019-06-10T195208Z_1980204224_RC143C625F00_RTRMADP_3_SOCCER-EURO-CZE-MNE.JPG

Bosanskohercegovački trener Faruk Hažibegić jedan je od najozbiljnijih kandidata da preuzme nogometnu reprezentaciju Crne Gore, nakon što je Srbin Ljubiša Tumbaković otpušten jer je odbio voditi crnogorsku reprezentaciju u utakmici sa Kosovom.

Tu informaciju, potvrdio je za Aljazeeru potvrdio je predsjednik Nogometnog Saveza Crne Gore Dejan Savićević.

- Hadžibegić je jedan od ozbiljnijih kandidata. Moram biti iskren i kazati da nije samo on u opticaju, nego još nekoliko trenera koji su slobodni. Crnoj Gori treba dokazan stručnjak koji nema jezičku barijeru u komunikaciji sa igračima. Ja bih iskreno volio da dođe i neki stranac, ali pod uvjetom da zna naš jezik - rekao je Savićević za Aljazeeru.

Hadžibegić je bio selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, a  kao trener vodio nekoliko francuskih, španjolskih i turkih prvoligaskih timova.

Crna Gora bez izbornika je od početka lipnja, kad je zbog odbijanja da vodi reprezentaciju Crne Gore u kvalifikacijskoj utakmici sa Kosovom smijenjen Ljubiša Tumbaković. Uz njega i dvojica reprezentativaca Crne Gore Mirko Ivanić i Filip Stojković koji nastupaju za klubove u Srbiji odbili su da izađu na teren protiv Kosova. Predsjednik Nogometnog saveza Crne Gore Dejan Savićević optužio je predsjednika beogradske Crvene zvezde Zvezdana Terzića, da stoji iza pritisaka na crnogorske reprezentativce koji su rođeni u Srbiji, da ne nastupe u utakmici sa Kosovom.

- Terzić je bacio atomsku bombu na crnogorski nogomet - priopćio je Savićević sredinom lipnja za RTCG.

#NOGOMET#CRNA GORA#IZBORNIK#DEJAN SAVIĆEVIĆ

Izdvojeno

07. srpanj 2020 16:11