StoryEditorOCM
Strani nogometdosta mu je

Saudijci planiraju proširenje i na Serie A: američki vlasnik želi se riješiti slavnog talijanskog kluba

Piše SPORT SD
22. lipnja 2022. - 18:49

Hoće li još jedan klub iz pet najvećih europskih liga završiti u rukama saudijskih vlasnika? Prema pisanju talijanskih medija, to bi se vrlo lako moglo dogoditi, prenose Sportske novosti.

Football Italia donosi kako je američki vlasnik Fiorentine, Rocco B. Commisso, nezadovoljan u kojem smjeru klub ide te da bi ga želio prodati. Dapače, talijanski medij javlja kako je Commisso frustriran s cijelom situacijom u talijanskom nogometu te da bi se što prije želio riješiti Viola.

No, Amerikanac neće klub prepustiti tek tako. Football Italia tvrdi kako je cijena koju želi dobiti za Fiorentinu 350 milijuna eura, a odmah su se javili potencijalni investitori iz Saudijske Arabije. Oni bi taj iznos bili odmah spremni platiti, a Commisso bi, ako se to dogodi, mogao dobro zaraditi. Naime, on je Fiorentinu kupio 2019. od braće Della Velle za 160 milijuna eura.

Povećana vrijednost kluba bi se mogla opravdati i činjenicom da je Commisso u ove tri godine započeo s izgradnjom velikog nogometnog kampa za koji se smatra da će biti jedan od najboljih u Italiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. ožujak 2023 16:26