StoryEditor
Strani nogometgazda u svlačionici

Samo da se zna koliki je bio autoritet: Ferguson natjerao Beckhama da ošiša irokez frizuru uoči početka utakmice

16. svibnja 2019. - 17:58
2019-05-09T143625Z_71796800_RC1427A140D0_RTRMADP_3_BRITAIN-CRIME-BECKHAM.JPG

Koliki je autoritet bio trener Manchester Uniteda Alex Ferguson najbolje pokazuje slučaj Davida Beckhama, koji je, iako je bio najveća zvijezda u momčadi, morao ošišati svoju irokez frizuru uoči početka utakmice protiv Chelseaja u engleskom Superkupu 2000. godine. 

- Frizuru sam dao napraviti nekoliko dana ranije, ali me je bilo strah da je Ferguson ne vidi. Zbog toga sam u svlačionici imao kapu na glavi. Na treningu sam također nosio kapu, na doručku i večeri. Na dan utakmice dok smo išli autobusom na Wembley imao sam kapu na glavi. No, došao je trenutak kad se više nisam mogao skrivati. U svlačionici uoči početka utakmice morao sam skinuti kapu i kad je Ferguson vidio moju irokezu rekao mi je da ju ošišam. Ja sam se samo nasmijao, a Ferguson mi je odgovorio - Ne zezam se, ošišaj to. Na brzinu sam morao pronaći škare i ošišati se, i tek onda sam mogao istrčati na teren. Tako je to, trener je uvijek u pravu - ispričao je Beckham za britanske medije povodom 20. obljetnice Unitedove trostruke krune, kada su osvojili domaće prvenstvo i kup, te Ligu prvaka.

- Sumnjam da bi se to dogodilo u današnje vrijeme kada viđamo svakojake frizure, tetovaže i kopačke u svim mogućim bojama - kazao je Beckham.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2021 11:35