StoryEditorOCM
Strani nogometdruštvene mreže

Sada se oglasio i Edin Džeko, jedna rečenica otkriva njegove želje za ovo ljeto, hoće li se ostvariti?

Piše Sport SD
19. srpnja 2024. - 09:43

Već tjednima se špekulira gdje će Edin Džeko nastaviti karijeru, ostaje li u Fenerbahčeu, dolazi li u Split, ili će pak izabrati unosnu ponudu iz Saudijske Arabije. Dok se navijači Hajduka i dalje nadaju njegovom dolasku, Džeko je oduševio jučer u prijateljskoj utakmice protiv engleskog drugoligaša Hull Cityja (5:1). Sudjelovao je Džeko kod čak četiri od pet golova Fenerbahčea, do 70. minute kada je zamijenjen zabio je dva gola uz dvije asistencije.

Nakon ovakve predstave protiv Engleza Mourinho će teško pustiti Džeku

Ako ga Jose Mourinho nije imao planovima za novu sezonu, nakon ove utakmice imat će o čemu trener Fenerbahčea  razmišljati. Mourinho želi  još dva napadača, jedan od njih je već dogovoren, a to je iskusni turski reprezentativac Cenk Tosun, dok bi uskoro u Istanbul mogao stići i Marokanac Youssef En-Nesyri koji bi trebao biti prva opcija na poziciji ‘devetke‘.

Očigledno je da Mourinho smatra da bi mu Džeko bio korisniji kao ‘zlatni joker‘ s klupe, pitanje je sada hoće li se takva uloga svidjeti BiH reprezentativcu.

Zaoštrava se konkurencija u Fenerbahčeu, je li ovo znak Džeki? Stigao je iskusni napadač, a Mourinho želi još jednog

image
AFP

Džeko je u Fenerbahče stigao u lipnju prošle godine, a turski mediji tad su objavili da je potpisao ugovor na dvije sezone uz godišnju plaću od 4,2 milijuna eura. 

Kako Turci javljaju Džeko nije u potpunosti odbio Hajduk, situaciju u smjeru Poljuda može okrenuti samo neka ‘nemoralna ponuda‘. Teško da na Poljudu mogu konkurirati Fenerbahčeu iznosom plaće, navodno je na stolu pola tog iznosa.

Džeko se nakon utakmice protiv Hull Cityja oglasio na društvenim mrežama, prva je to njegova objava nakon mjesec dana.

- Lijepo je vratiti se kući, napisao je Džeko, a mnogi su objavu protumačili da ostaje u Fenerbahčeu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 14:34