StoryEditorOCM
Strani nogometraspodjela

Sada je sve jasno, zna se tko je nasljednik Kroosove ‘osmice‘, a i koji je broj na dresu dobio Mbappe

Piše SN
10. srpnja 2024. - 17:21

Koji će broj Kylian Mbappé nositi u madridskom Realu? Od kada je potpisao za ‘Kraljevski klub‘ bilo je jasno kako francuski napadač želi nositi dres s brojem 10, ali za njega ipak treba čekati dok Luka Modrić ne odluči napustiti klub. Hrvatski kapetan jer ipak senator i nije bilo nikakve šanse da Mbappé ‘uzme‘ njegov broj, a Modrić ga se nije želio odreći.

Nije se Mbappé bunio, zna da će prije ili kasnije ‘desetka‘ biti njegova, a dok se to ne dogodi nosit će dres s brojem 9. To je bilo jasno i kad je potpisao za Real jer je ‘devetka‘ bila slobodna od kada je Karim Benzema napustio klub, ali sada je i službeno. Španjolska Marca donosi kako će Mbappé napadati protivničke obrane s ‘devetkom‘ na leđima, prenose Sportske novosti.

Dogodile su se još neke promjene što se brojeva na dresovima tiče. S obzirom na to da se Toni Kroos umirovio, slobodan je bio i dres s brojem 8, a njega je uzeo Federico Valverde. Njegov bivši dres s brojem 15 u sljedećoj sezoni će nositi Arda Güler koji je do sada imao broj 24.

Odlaskom Nacha Fernandeza oslobodio se i dres s brojem 6, a njega je sada dobio Eduardo Camavinga. On je do sada nosio dres s brojem 12 koji za sada nema novog vlasnika. Broj je promijenio i Aurélien Tchouaméni koji će u novoj sezoni nositi dres s brojem 14, a njegovu ‘osamnaesticu‘ dobit će Jesus Vallejo koji se vratio s posudbe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 20:51