StoryEditorOCM
Strani nogometnisu složili porotu

Ryan Giggs ide na ponovljeno suđenje zbog optužbi za obiteljsko zlostavljanje: ‘ Uvjeren sam da će pravda na kraju biti zadovoljena‘

7. rujna 2022. - 15:32

Bivši nogometaš Manchester Uniteda Ryan Giggs iduće će se godine suočiti s ponovljenim suđenjem u Engleskoj zbog optužbi za obiteljsko zlostavljanje, nakon što se porota nije uspjela složiti oko presude nakon početnog suđenja.

Krajem kolovoza, nakon tri tjedna rasprava, porota na prvom suđenju nije se mogla složiti oko krivnje 48-godišnjeg bivšeg igrača i trenera Walesa, optuženog za nasilje nad bivšom djevojkom.

Tada se postavilo pitanje odbacivanja optužbi ili sazivanja novog suđenja za kasnije unatoč zaostacima na britanskim sudovima.

Datum novog suđenja, opcija odabrana na zahtjev tužiteljstva, određen je za 31. srpnja 2023. i očekuje se da će trajati tri do četiri tjedna, rekao je sudac tijekom kratkog saslušanja na sudu u Manchesteru. Ryan Giggs do tada će ostati na uvjetnoj slobodi.

Giggs se izjasnio da nije kriv za optužbe koje datiraju od 1. studenog 2020., kada je policija pozvana u njegov dom zbog žestoke svađe. Nogometaš, koji je u dresu Manchester Uniteda osvojio dvije Lige prvaka, tada je uhićen pa pušten na slobodu.

U srijedu je izjavio da je "očito razočaran" što će se održati drugo suđenje, potvrdivši da se još uvijek izjašnjava nevinim.

- Uvjeren sam da će pravda na kraju biti zadovoljena i da moje ime više neće biti kaljano svim ovim optužbama - kazao je Giggs. 

Prema navodima tužiteljstva, Ryan Giggs je nasilno nasrnuo na svoju tadašnju partnericu Kate Greville i njezinu sestru Emmu, pri čemu je prvoj ozlijedio lakat i usne.

image
Oli Scarff/AFP
image
Oli Scarff/AFP
image
Oli Scarff/AFP
image
Oli Scarff/AFP
image
Oli Scarff/AFP
image
Oli Scarff/AFP
image
Oli Scarff/AFP
image
Oli Scarff/AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2023 16:45