StoryEditor
Strani nogometposljedni pozdrav

Roman Abramovič na oproštaju od Chelsea: ‘Bila mi je čast tijekom posljednjih godina biti dio ovog sjajnog kluba‘

28. svibnja 2022. - 19:12

- Bila mi je čast tijekom posljednjih godina biti dio ovog sjajnog kluba - rekao je na oproštaju od Chelseaja njegov dosadašnji prvi čovjek Roman Abramovič.

Tijekom subote postignut je konačan i potpun dogovor s novim vlasnicima, s konzorcijem Todd Boehly/Clearlake Capital. Definitivna prodaja Chelseaja dogodit će se tijekom ponedjeljka.

- Moj je cilj bio osigurati da sljedeći vlasnik ima način razmišljanja takav da omogući uspjeh klubu na svim poljima. Također, da ima volju i želju razvijati sve ključne aspekte kluba što nisu samo sve momčadi, već i akademija te Chelseajeve fondacije - rekao je Abramovič.

- Dok predajem Chelsea njegovim novim čuvarima želim im u budućnosti mnogo uspjeha. Kako na samom terenu tako i izvan njega. Ponosan sam na sve godine provedene u klubu. Napravili smo puno toga i velike poslove, a vjerujem da će sve biti još uspješnije u nadolazećim godinama - dodao je dosadašnji vlasnik.

Podsjetimo kako konzorcij predvodi američki milijarder Todd Boehly, inače vlasnik MLB momčadi Los Angeles Dodgers, a uz njega su mu partneri Švicarac Hansjorg Wyss i Amerikanac Mark Walter. Inače, novi vlasnici Chelseaja kupili su klub za 4,25 milijarde engleskih funti, a prihod od prodaje bit će zamrznut na računu kojeg kontrolira britanska vlada te uplaćen u humanitarne svrhe kao pomoć Ukrajini koja i dalje trpi rusku agresiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. srpanj 2022 04:22