StoryEditorOCM
Strani nogometu nevjerici

Realova zvijezda potpuno je izgubila živce nakon ovog pitanja, pogledajte... Trener je prvi stao u njegovu obranu

Piše Gradimir Đukarić/SN
22. svibnja 2023. - 09:38

Valencija je pobijedila Real (1:0), ali fokus u Španjolskoj nije na tome što su "Šišmiši" osigurali prvoligaški opstanak, ni to što je "kraljevski klub" skliznuo na treće mjesto, nego na Viniciusu. Brazilski nogometaš nosio se na Mestalli sa stalnim rasističkim uvredama, a onda je na kraju isključen - pišu Sportske novosti.

Došlo je do toga da se sudac Bengoetxea ispričavao Viniciusu, da se na semaforu stadiona pojavio natpis kako klub osuđuje nasilje i vrijeđanje u nogometu, a čak je i kapetan Valencije Jose Gaya pokušao u razgovoru s navijačima Valencije zaustaviti vrijeđanje. Uzalud.

Na koncu je Brazilac u toj mjeri izgubio živce da je u 97. minuti ošamario Huga Dura u jednom naguravanju i dobio crveni karton. Nakon utakmice jedan novinar upitao je Viniciusa hoće li se ispričati zbog ponašanja nakon isključenja, a Brazilca je to izbacilo iz takta. "Jesi li ti glup?", kratko je odgovorio.

Viniciusovu reakciju možete pogledati OVDJE.

- Nagrada koju su rasisti dobili je moje isključenje. Ovo nije nogomet, ovo je La Liga - napisao je nešto kasnije na svome Instagramu.

U obranu svoga nogometaša prvi je stao Carlo Ancelotti.

- Vinicius nije problem, Vinicius je žrtva. Što mislite zašto je sudac prekinuo utakmicu? Zato što je javnost vikala Viniciusu ‘idiot‘? Ne. Sudac je prekinuo utakmicu jer je otvorio protokol o rasizmu. Kada je Vinicius dobio crveni, cijeli stadion je počeo vikati "majmune, majmune". Jako sam tužan - kazao je trener Reala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2023 06:42