StoryEditorOCM
Strani nogometples dolara

Real Madrid će od Saudijaca za Viniciusa tražiti cifru od koje će vam se zavrtjeti u glavi

Piše hina
13. kolovoza 2024. - 18:31

Saudijski fond za javna ulaganja (PIF) šokirao je svjetski sportsku javnost ponudivši navodno čak milijardu eura zvijezdi brazilske reprezentacije i Real Madrida Viniciusu.

Čelnici Saudijskog fonda za javna ulaganja (PIF), koji je većinski vlasnik Al-Hilala, Al Nassra i Al-Ahlija, ponudili su 24-godišnjem Viniciusu petogodišnji ugovor vrijedan oko 200 milijuna eura po sezoni, plus bonusi.

Paket bi također uključivao zasebni 10-godišnji ugovor za veleposlanika Svjetsko prvenstvo 2034. godine, koje bi se trebalo održati u zemlji, ali o tim uvjetima i financijskim brojevima tek treba razgovarati.

Iako službena ponuda tek treba biti predstavljena, Vinicius nije odbacio taj potez i dao je dopuštenje PIF-u da pristupi Real Madridu.

Međutim, prema vijestima koje stižu iz "Kraljevskog kluba", španjolski prvak se neće samo tako riješiti jednog od svojih najvećih zvijezda.

Španjolci su spremni za prodaju. Cijena ? Prava sitnica, rekao bi sir Oliver iz legendarno stripa Alan Forda - milijarda eura. Toliko naime iznosi odštetna klauzula koju mladi brazilski napadač ima u ugovoru kojeg je produžio s Real Madridom u listopadu prošle godine do 2027.

Najveći transfer u svjetskom nogometu do danas bio je Neymarov prelazak iz Barcelone u Paris Saint-Germain za 222 milijuna eura 2017. godine. Brazilac više ne stanuje u Parizu, u kolovozu 2023. je preselio u Al Hilal za 90 milijuna eura odštete.

Portugalac Cristiano Ronaldo trenutno je najplaćeniji igrač u Saudijskoj Arabiji, ali i svjetskom nogometu, u Al Nassru zarađuje oko 200 milijuna eura godišnje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. rujan 2024 08:37