StoryEditorOCM
Strani nogometnavijačima je dosta

PSG zbog velikih prosvjeda navijača pojačao osiguranje pred kućama svojih zvijezda, Neymar im odgovorio

Piše HINA
4. svibnja 2023. - 14:20

Više stotina navijača francuskog prvaka Paris Saint-Germaina prosvjedovalo je ispred sjedišta pariškog kluba, ali i doma brazilske zvijezde Neymara.

Vodstvo kluba odmah je osudilo ponašanje dijela navijača.

"Paris Saint-Germain najoštrije osuđuje nepodnošljive i uvredljive postupke male skupine pojedinaca koji su se dogodili. Bez obzira na razlike, ništa ne može opravdati takva djela. Klub daje punu potporu svojim igračima, upravi i svima koji se tiču ​​ovakvih sramotnih ponašanja," poručili su iz kluba.

Pojačano je i osiguranje ispred Camp des Logesa, trening centra PSG-a i ispred kuća igrača koje su u srijedu vrijeđali navijači, Neymara, Lionela Messija i Marca Verratija.

U srijedu se više stotina naviača okupilo ispred klupskih prostorija i tražili ostavke vodećih ljudi. Željeni rezultati na europskoj sceni izostali su i ove sezone, a situacija više nije sjajna niti u le Championnatu. Pet kola prije kraja PSG ima pet bodova više od drugoplasiranog Marseillea.

"Dosta nam je plaćenika," vikali su ultrasi francuskog prvaka. Na meti uvredljivih pjesama posebno su bili Messi, Neymar, Verratti, ali i trener Christophe Galtier, te predsjednik Nasser Al-Khelaifi.

Dio navijača kasnije se okupio i ispred Neymarove kuće.

"Neymar, odlazi", "Otkaz Neymaru" vikali su. Prosvjednici su se potom mirno nakon nekoliko minuta razišli bez incidenata.

"Ne dopustite da vas ljudi stave u njihovu oluju, pustite ih u svom miru," napisao je Neymar na svom Instagramu.

Paris St. Germain je početkom tjedna suspendirao Messija nakon što je bez klupskog dopuštenja napustio klub i Pariz te otputovao u Saudijsku Arabiju.

Argentinac je suspendiran na dva tjedna, a sve je jasnije i kako će na kraju ove sezone napustiti Park prinčeva. Messiju u lipnju ističe ugovor s aktualnim francuskim prvakom i nema naznaka oko nastavka suradnje.

Neymaru ugovor istječe na kraju sezone 2024./2025., no nejasna je i sudbina 31-godišnjeg brazilskog napadača u pariškom klubu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 19:42