StoryEditorOCM
Strani nogometliga prvaka

PSG traži iskupljenje, nisu zaboravili težak poraz, primili su četiri gola u Engleskoj

Piše K. M.
28. studenog 2023. - 12:41

Kad su zaplesale kuglice u Nyonu i izmiješale u grupi Borussiju Dortmund, PSG, Milan i Newcastle vjerojatno je svima osim njima bilo drago što se nalaze u skupini F Lige prvaka.

Baš kako su i dobili klišejizirani epitet ‘skupine smrti’ u punom smislu su ga i opravdali jer razlika između prvog i zadnjeg je tri boda. Prvi ispred drugog je za bod, ista razlika je između drugog i trećeg te pretposljednjeg i posljednjeg.

Baš u toj skupni gledat ćemo, vjerojatno, najatraktivnije dvoboje u 5. kolu grupne faze Lige prvaka. Lider skupine Borussia Dortmund gostuje na San Siru kod Milana koji je trenutno treći u skupini. Prvi ogled imali su početkom listopada u 2. kolu grupne faze i odigrali na Westfalenu remi bez golova.

Domaćini ovog dvoboja imaju trenutno omjer od pobjede, dva remija i jednog poraza, a gosti su na dvije pobjede te po jednom remiju i porazu. Proteklog vikenda oba kluba su slavila u prvenstvu, a ovaj susret mogao bi biti odlučujući za vodeću poziciju u skupini.

Milan će dočekati utakmicu s problemom ozljeda u napadu pa bi tako Noah Okafor trebao pauzirati, a Rafael Leao je još upitan za ovaj susret. Slične probleme ima i Edin Terzić u Dortmundu kojem su pod upitnikom za ovaj susret Karim Adeyemi i Sebastian Haller.

Vodeću poziciju u skupini love i PSG te Newcastle koji će se ovog puta susresti u Parizu. Još nisu Parižani zaboravili težak poraz iz Engleske u kojem su primili četiri gola. Ostao je u sjećanju taj susret mnogima i po taktičkoj zamisli Luisa Enriquea s četiri napadača, a mnogi su u tome vidjeli problem poraza od Svraka. Na papiru je sigurno zvučalo moćno vidjeti u napadu Mbappéa, Ramosa, Kolo Muanija i Dembelea, ali u praksi se nije pokazalo tako pa je Newcastle slavio s 4:1.

Priliku za iskupljenje PSG ima pred domaćom publikom, a Newcastle dolazi slabiji za suspendiranog Sandra Tonalija zbog klađenja. Lista izostanaka u redovima momčadi Eddiea Howea broji deset imena, a dva su još pod upitnikom. Ni PSG tu nije u puno boljoj situaciji s obzirom na to da je zbog ozljede van stroja Zaire-Emery, a upitan je i Marquinhos.

U slučaju poraza za Newcastle bi europski put bi mogao biti gotov pa s obzirom na imperativ mogli bi svjedočiti još jednom nogometnom spektaklu u režiji ove dvije momčadi. 

Današnji raspored

Skupina E: Lazio – Celtic, 18:45, Feyenoord – Atletico Madrid, 21

Skupina F: Milan – Dortmund, 21, PSG – Newcastle, 21

Skupina G: Manchester City – RB Leipzig, 21, Young Boys – Crvena zvezda, 21

Skupina H: Šahtar – Royal Antwerp, 18:45, Barcelona – Porto, 21

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 17:45