StoryEditor
Strani nogometVelika očekivanja

Prvi odlaze s prvenstva, no bez obzira na to izbornik Gunes kaže: Trenutno ne razmišljam o ostavci, račun za neuspjeh mora se platiti

20. lipnja 2021. - 22:30

Premda je na EURO došla kao "dark horse", turska nogometna reprezentacija se pretvorila u jedno od najneugodnijih iznenađenja europskog nogometnog prvenstva.

Turska je završila na dnu skupine A nakon što je izgubila sve tri utakmice s razlikom pogodaka 1-8.

Turski izbornik Senol Gunes je za "neprihvatljiv učinak" svoje momčadi na EURO 2020. optužio brojne čimbenike, ali ne planira dati ostavku uslijed sve većeg pritiska turske javnosti.

- Ova će mlada momčad obilježiti sljedećih 10 godina turskog nogometa, ali smo svjesni da je takav nastup na ovim turnirima neprihvatljiv - rekao je Gunes.

Turci su otvorili EP porazom od Italije (0-3), potom je uslijedio poraz od Walesa (0-2), te od Švicarske (1-3).

- Ja sam odgovoran za ovo - dodao je izbornik poručivši kako ne razmišlja o ostavi.

- Trenutno ne razmišljam o ostavci, račun za neuspjeh mora se platiti, ali odgovorni su i mediji, odgovorna je i uprava, također je odgovoran i stručni stožer - naglasio je.

- Bio je to veliki test za nas, ali ponekad ti neuspjesi mogu dodati više iskustva nego uspjeh - poručio je na kraju Gunes.

Ovo mu je drugi mandat na turskoj klupi, a počeo ga je 2019. godine. U prvom mandatu od 2000. do 2004. predvodio je Tursku do trećeg mjesta na SP-u 2002. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. srpanj 2021 02:32