StoryEditor
Strani nogometjužna koreja

Prvenstvo kreće za dva tjedna, zabrana razgovora za vrijeme utakmice izazvala je otpor: ‘Najbolje je da uopće niti ne igramo‘

26. travnja 2020. - 19:40
Ilustracija AFP

Južnokorejsko nogometno prvenstvo trebalo bi krenuti za dva tjedna, ali između ostalih ograničenja u borbi za suzbijanje koronavirusa nogometaši neće smjeti čak niti međusobno razgovarati na travnjaku!

Planirano je da se tamošnja K-league vrati utakmicama 8. svibnja, tako je objavilo vodstvo natjecanja, a momčadi su već ranije prionule treninzima. Tog datuma bi se počeli igrati susreti prvog kola jer za razliku od većine europskih liga južnokorejska nije ni krenula pošto se igra tijekom kalendarske godine (prvotni je plan bio od veljače do listopada).

Kada se prvenstvo nastavi bit će to naravno bez publike na stadionima, treneri će na klupi tijekom cijelog susreta morati nositi maske, svim sudionicima bit će zabranjeno rukovanje prije utakmica, igračima će biti zabranjeno pljuvanje po terenu... Međutim, kako bi se smanjio rizik od potencijalnog širenja zaraze nogometaši neće smjeti čak niti razgovarati sa suigračima tijekom utakmice. Ta odluka/mjera naišla je na otpor i u Južnoj Koreji.

- Neizvedivo je da mi suigrači ne pričamo tijekom susreta. Ako ne smijemo pričati na terenu, onda je najbolje da uopće niti ne igramo – prenosi “Daily Mail” riječi kapetana Incheon Uniteda Kim Do-Hyeoka. Kako će se to pak sankcionirati ukoliko do toga ipak dođe nije poznato. S druge strane ni trenerima neće biti jednostavno davati instrukcije igračima s maskom na licu.

U Južnoj Koreji situacija se zadnjih tjedana smiruje, a ukupno imaju oko 10.700 zaraženih te 240 preminulih od koronavirusa. Prvi susret prvenstva trebao bi biti ogled Jeonbuk Motors - Suwon Bluewings koji je prvotno trebao biti odigran još 29. veljače. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

20. rujan 2020 20:12