StoryEditorOCM
Strani nogometpreko oceana

Prošle godine se raspravljalo na Poljudu o njegovom otkupu, a sad bi karijeru mogao nastaviti u Americi

Piše Sport SD
17. srpnja 2024. - 13:41

Dugo se razmišljalo u Hajduku isplati li se uložiti milijune koje je tražila Boavista za nigerijskog reprezentativca Chidozieja Awaziema. Na kraju je odluka pala da ga se ipak neće angažirati, a uslijedio je potom njegov povratak u portugalski klub koji je dosad u karijeri nosio dres Porta, Alanyaspora, Nantesa i drugih klubova.

image
Saša Burić/Cropix

Za Hajduk je odigrao preko 30 utakmica, zabio je pet golova i jednom asistirao te osvojio Kup s ‘bijelima‘, a često ga se znalo kriviti i za neke kikseve. Zato je na kraju i popustila želja za njegovim angažmanom. Otišao je tako nazad u Portugal zajedno s Tonijem Borevkovićem, a obojica su se uspjela nametnuti prošle sezone u svojim klubovima.

Awaziem je konkretno odigrao 27 utakmica za Boavistu prošle sezone i čini se da bi mu ta mogla biti zadnja za portugalski klub. Naime, kako piše niz portugalskih medija Awaziem je na meti klubova iz MLS-a, a u Americi je najviše zagrizao FC Cincinnati, prva momčad istočne konferencije. Prema podacima Transfermarkta, vrijednost Awaziema se procjenjuje na 3 milijuna eura, a izgledno je da će Portugalci tražiti više od Amerikanaca. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 23:53