StoryEditorOCM
Strani nogometsve otvoreno rekao

Zbog Miloševića se srami što je Srbin, čak je i promijenio ime, a sad ga želi prvoligaš iz susjedstva

Piše SPORT SD
27. srpnja 2023. - 16:06

Nestor El Maestro je kandidat za trenera FK Sarajeva. Inače rođen u Beogradu, ali se po njegovom imenu to i ne bi pogodilo.

Sarajevo je eliminirano već u prvom kolu za Ligu konferencija, odmah potom su uručili otkaz treneru Mirzi Varešanoviću i krenuli u potragu za novim trenerom.

Jedan od glavnih kandidata je upravo Nestor El Maestro, rođen kao Nestor Jevtić. Zanimljiva priča je iza ovog 40-godišnjeg Srbina. 

Rođen je u Beogradu 1983., a više puta je mijenjao ime kako bi se udaljio od svog srpskog porijekla, kojeg se srami. Prvi put je ime mijenjao već kao 16 godišnjak, jer ga je bilo sram agresije režima Slobodana Miloševića iz ’90-ih, što je priznao u intervjuu za Guardian.

"Htio sam se riješiti ‘ić’ u prezimenu. Nakon toliko puno godina u Engleskoj, osjećao sam se kao Britanac, a malo me stid reći i da sam se sramio jer dolazim iz Srbije. Srbija je bila opisana kao agresor u ratu, a Slobodan Milošević, kojem je prezime završavalo kao moje, bio je tiranin iz ‘90-ih", rekao je El Maestro, rođen kao Jevtić. 

Prvi put je promijenio ime u John Smith, a to mu je brzo dosadilo, pa se dvije godine kasnije vratio svom originalnom imenu Nestor, ali je dodao El Maestro.

"U trenutku ludila kao tinejdžer, odlučio sam postati El Maestro jer mi je to zvučilo ‘cool’, Sada sam El Maestro duže nego što sam bio Jevtić, i s tim sam naučio živjeti"

El Maestro je do sad u karijeri trenirao klubove iz Turske, Saudijske Arabije, Austrije, Bugarske i Slovačke, a sada ga želi dovesti Sarajevo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 02:07