StoryEditor
Strani nogometkako nitko nije shvatio?

Profesionalni pljačkaš ispraznio račune trenera i zvijezde Cityja

Piše SN
2. veljače 2017. - 18:35
city.JPG

Život nogometaša, pogotovo onih najpopularnijih, često je kraljevski, no vrlo često je i na razne načine opasan zbog raznoraznih prevaranata koji se pokušavaju dočepati njihovog novca. Najnovije žrtve novčane prevare ispali su bivši trener i sadašnji igrač Manchester Cityja, Manuel Pellegrini te David Silva, pišu Sportske novosti.

Jonathan Reuben, 56-godišnji prevarant već je poznat engleskim 'organima reda', a s računa spomenutog dvojca skinuo je ukupno 150.000 funti. Pellegrini je u trenutku kada je saznao da će ostati bez posla na Etihadu, točnije da na njegovo mjesto dolazi Pep Guardiola, saznao i kako je netko s njegovog računa skinuo 130.000 funti. Njegova kartica je odbijena u jednom engleskom restoranu i tek tada je Čileanac shvatio da je žrtva prevare.

 

Reuben je nakon Pellegrinija u rujnu 2015. godine krenuo i po novac Davida Silve, a to je napravio na poprilično nevjerojatan način. Uspio je naručiti novu karticu i pin te ju nekako presresti na putu do Silvine adrese. S njom je obilazio banke na nekoliko različitih adresa, uvjerio službenike da je David Silva i dizao manje svote, vjerojatno ne želeći privući preveliku pažnju. Uspio se ukupno dokopati nekih 20.000 funti, a zbilja je nevjerojatno kako nitko nije niti primjetio da 56-godišnji Reuben niti malo ne sliči skoro 30 godina mlađem španjolskom igraču.

"Samo iz razloga što su gospodin Pellegrini i gospodin Silva bogati ne daje vama, niti bilo kome, pravo da ih pokradete. Pritom im i priuštite neugodnosti kao primjerice gospodinu Pellegriniju u restoranu", rekao je sudac kada je Reubenu zbog ukupno tri slučaja odredio 20 mjeseci zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

23. rujan 2020 22:22