StoryEditor
Strani nogometpress mađara

Priznaju domaćinu da su favoriti, ali se ne misle predati: Ako ćemo biti hrabri i agresivni onda imamo izgleda

Piše Slaven Alfirević
9. listopada 2019. - 21:25
trening_madjarska2-091019

Ako danas izgubimo, to će biti normalno za cijeli nogometni svijet, Hrvatska je osma na ljestvica, a mi tek pedeseti, igra se u Splitu. Ipak, ne odričemo se svojih šansi. Možemo li iznenadit Hrvatsku? Pa, mi smo Hrvatsku već iznenadili u Budimpešti – rekao je Marco Rossi, Talijan na klupi Mađarske.

Ne smatra da je današnji ogled presudan za rasplet u kvalifikacijskoj grupi, ima tu još igre, držao se više problema u svojoj momčadi, jer četvorica mu fale, ali se i susreo s pitanjem splitskih reportera, zašto nije pozvao Marka Futacsa i Adama Gyurcsa pod zastavu, donedavne hajdukovce, očekivali smo to.

- Pratimo i provjeravamo sve, pa tako i Futacsa i Gyurcsa. Pozvao sam Gyurcsa prije šest mjeseci jednom prigodom... Imamo problema, nismo kompletni. Nedostaju nam četvorica iz Budimpešte s pobjedničkog ogleda protiv Hrvatske, od toga trojica u veznom redu, sad imamo sasvim drugačiji vezni red.

Kakva će bit utakmica?

- Svaka starta sa 50:50, pa onda tko je bolji nametne se. Ako nam Hrvati uzmu loptu, mi ćemo biti prisiljeni braniti se. Hrvatska ima jače adute na papiru, velik ja favorit. Ali, ako budemo hrabri i agresivni sigurno ćemo i napasti. U svakoj prilici. Pa makar Hrvatska imala veći posjed lopte.

Kakva vas atmosfera čeka, niste se raspitali kod Futacsa i Gyurcsa?

- Iskreno, nisam, ali zato znam što je moj raniji suradnik Gigi Febbrari (u dva navrata kondicijski trener u Hajduka, pa u Mađarskoj kod Rossija prilikom susreta u Budimpešti, da bi sad pređao kod bližeg mu prijatelja Edy Reje u Albaniju, op. a.). Gigi mi je uvijek pričao zaljubljeno o Splitu i atmosferi. On ima ima lijepa iskustva i uživao je ovdje i bio sretan u svakom pogledu. Ne sumnjam da nas čeka uzbudljiva atmosfera. Da vam odam i jednu zanimljvost: između Honveda i Mađarske bio sam u Slovačkoj, u Dunajskoj Stredi i gledali smo Svjetsko prvenstvo u Rusiji, od četvrtfinala smo svaku utakmicu moj stožer i ja navijali za Hrvatsku! Naravno, da se ovog četvrtka to neće dogoditi – Rossi je bio vrlo opušten, pričljiv, ali prognozu nije ponudio.

- Možemo napravit probleme Hrvatskoj, to sigurno.

Peter Gulacsi, vratar, brani za Rasen Ballen Leipzig, dodao je:

- Kao mladić volio sam imati što više posla, da branim, da se pokažem. Sad mi je najvažnije da moja momčad pobijedi.

Dotakao se Modrića i uzbuđenja koje mu nosi meč u Poljudu:

- Sigurno da se ne igra svakog dana protiv najboljeg igrača na svijetu! - otkrio je Gulacsi dio svojih misli.

#MAĐARSKA#SPLIT#PRESS#MARCO ROSSI

Izdvojeno

08. srpanj 2020 00:45