StoryEditorOCM
Strani nogometNeće u Split

Prije devet mjeseci spominjao se dolazak velikog talenta u Hajduk. Napravio je milijunski transfer, ali ne na Poljud

Piše F. V.
29. srpnja 2024. - 22:24

U studenome prošle godine tadašnji sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius "snimljen" je na Koševu na derbi utakmici Premijer lige Sarajevo - Borac Banja Luka. Nije bilo službene potvrde za to, ali ispostavilo se kako je navodno u fokusu tog posjeta bio mladi veznjak Sarajeva Muhamed Buljabašić, tada 19-godišnjak. Doduše, u tom susretu Buljubašić nije imao pravo nastupa zbog žutih kartona što se znalo.

Biranim rječima tada nam je o Buljabašiću govorio tadašnji sportski direktor Sarajeva Senijad Ibričić, legenda Hajduka. Nije potvrdio interes "bijelih", ali jest talent defenzivnog veznjaka.

- Mali je jedan od najvećih nogometnih potencijala u BIH i odlično se razvija. Može igrati i u formaciji s jednim ili dvojicom zadnjih veznih, može biti ‘šestica‘ ili ‘osmica‘. Zaista zna igrati, ima izvanrednu ‘fiziku‘... Smatram da Hajduk trenutno nema takvog igrača. Bez ikakvog pretjerivanja vjerujem da bi bez problema mogao igrati u Hajduku - govorio je tada Ibričić za Slobodnu Dalmaciji.

image

Senijad Ibričić

Antonio Balić/Cropix

Ispostavilo se tada da ga Hajduk prati godinama. Željeli su ga "bijeli", ali ga Sarajevo nije puštalo u eri kada su šefovi struke na Poljudu bili Ivan Kepčija i Mario Stanić. Kasnije je bilo ideja i o zamjeni igrača. Devet mjeseci nakon tog dolaska Nikoličiusa zaista se "rodio" igračev transfer, ali ne u Hajduk. Buljubašić (20) je iz Sarajeva prešao u turski Rizespor što je potvrdio i sam sarajevski klub. Prema pisanju medija u Bosni i Hercegovini navodno je u pitanju iznos od milijun i pol eura odštete, a Sarajevo bi trebalo dobiti i 20 posto od idućeg igračevog transfera.

Prije četiri godine Buljubašić je u Sarajevo stigao iz tuzlanske Slobode. Odigrao je 35 utakmica za prvu momčad kluba s Koševa i četiri za U21 reprezentaciju BiH. Nastupao je i za mlađe reprezentativne selekcije svoje države. Potpisao je četverogodišnji ugovor s Rizesporom, prošle sezone devetom momčadi elitnog ranga u Turskoj.

image

Muhamed Buljubašić

Fk Sarajevo
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 14:39