StoryEditorOCM

Preminuo legendarni trener, trebao je preuzeti reprezentaciju, ali zbog afere s kokainom nije postao izbornik

Piše Sn
25. kolovoza 2024. - 13:18

U 70. godini preminuo je Christoph Daum, nakon teške bolesti. Njemački nogomet tako je ostao bez još jedne legende. Bolovao je od jeseni 2022. godine i iako je, ne želeći kloniti duhom, poručio ”rak je izabrao krivu osobu”, bolest je bila jača.

Uspjeh karijere bio mu je osvajanje naslova njemačkog prvaka sa Stuttgartom (91/92), a s istim je klubom sezonu kasnije osvojio njemački Superkup.

Karijeru mu je obilježila kokainska afera zbog koje nikad nije postao izbornik "elfa", iako je bio najveći kandidat za klupu nakon neuspjeha na Euru 2000. godine. Daum je pristao podvrgnuti se testu na droge, a uzorak kose otkrio je da je konzumirao kokain, što ga je koštalo posla u nacionalnoj momčadi.

To ga nije uništilo, već je nastavio dalje u pobjedničkom ritmu. Godine 2003. osvojio je dvostruku krunu s bečkom Austrijom, a potom sjeo na na klupu Fenerbahčea s kojim je osvojio uzastopne naslove turskog prvaka.

U karijeri je još vodio i Bešiktaš (turski Kup i Superkup 1994.), Bayer Leverkusen, Köln u dva navrata (vratio ga u Bundesligu), Eintracht, Club Brugge i Bursaspor, a zadnji posao imao je u Rumunjskoj, kao izbornik reprezentacije, pišu Sportske novosti.

image
Afp
image

Christoph Daum

Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. rujan 2024 17:53