StoryEditorOCM
Strani nogometružan rastanak

Predsjednik Zambijskog saveza nakon što je Asanović napustio klupu: ‘Nismo mu ništa dužni. Nemoralno je od njega da traži plaću, a nije radio‘

Piše Damir Dobrinić/SN
23. rujna 2022. - 16:32

Bivši hrvatski reprezentativac Aljoša Asanović (56) sa svojim je pomoćnicima napustio klupu reprezentacije Zambije zbog duga tamošnjeg Saveza.

Prema izvještajima iz Afrike, još uvijek službeni izbornik Zambije od Saveza traži da mu isplati dug, što je u pismu datiranom na 28. kolovoza poručio preko odvjetnika Davora Radića. No, očito neće sve proći tako lako, jer predsjednik Zambijskog saveza Andrew Kamanga tvrdi da Asanoviću nisu dužni ništa budući da nije došao na posao šest tjedana nakon 30. srpnja i domaćeg poraza od Mozambika, prenose Sportske novosti.

- U ponedjeljak smo imali online sastanak s Asanovićem i tvrdi da mu dugujemo 40.000 dolara, ali da je spreman otići ako mu isplatimo 25.000. No, naš je stav, od kojeg ne odstupamo, da mu nismo ništa dužni. Tražili smo od njega da se pojavi na poslu i priključi reprezentaciji u Maliju. Nemoralno je od njega da traži plaću, a nije radio. Lokalno prvenstvo počelo je prije šest tjedana i on bi trebao biti u Zambiji, a ne u Hrvatskoj. Otišao je bez našeg dopuštenja i čekamo da se vrati - poručio je prije nekoliko dana predsjednik Saveza Kamanga.

No, Asanović i njegov odvjetnik imaju drugačiji pogled na stvari i jedino što je sada sigurno da Vatreni lakat više nikad neće sjesti na klupu reprezentacije koju je službeno preuzeo u siječnju ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. ožujak 2023 08:35