StoryEditorOCM
Strani nogometbeskompromisan

Predsjednik FIFA-e komentirao incident sa Srbinom: ‘U nogometu za to nema mjesta‘

Piše SPORT SD
8. svibnja 2023. - 18:14

Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino je progovorio o incidentu s jučerašnje utakmice kada su navijači Atalante vrijeđali Dušana Vlahovića.

Tokom cijele utakmice je bio izložen uvredljivom skandiranju navijača Atalante, a sudac Daniele Doveri je čak jednom zaustavio utakmicu u sudačkoj nadoknadi zbog skandiranja. Spikeri na stadionu nisu upozorili navijače da prestanu sa skandiranjem te je ono ubrzo nastavljeno.

Vlahović je zabio gol kojega je proslavio pred navijačima Atalante a zbog toga je zaradio i žuti karton.

Sada se javio i predsjednik FIFA-e, na Instagramu je stao na stranu Srbina i pozvao na žestoku kaznu za izgrednike:

“U nogometu nema mjesta za rasizam ili bilo koji drugi oblik diskriminacije. Rasističke uvrede koje su jučer uputili navijači napadaču Juventusa Dušanu Vlahoviću tijekom utakmice protiv Atalante apsolutno su neprihvatljive. 

Ovo nije izolirani incident i pozivam nadležna tijela da osiguraju primjenu strogih sankcija za rješavanje takvih incidenata. FIFA i ja stojimo uz Dušana Vlahovića, kao i svakog drugog igrača, trenera, službeno lice utakmice, navijača ili sudionika nogometne utakmice koji je doživio rasizam ili bilo koji drugi oblik diskriminacije.

“Žrtve zlostavljanja moraju biti podržane, a počinitelji propisno kažnjeni od strane vlasti na svim razinama. Također ponavljam apel koji sam već uputio nekoliko puta u prošlosti navijačima da zauzmu stav i ušutkaju rasiste", poručio je.

image
Screenshot/Instagram
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 04:07