StoryEditorOCM
Strani nogometput pod noge

Poznato tko će biti trener nakon Budimira, klupu Širokog Brijega preuzima poznato HNL lice

Piše Sport SD
30. prosinca 2023. - 12:30

Nakon što su se sporazumno razišli s bivšim trenerom Hajdukovih juniora Marijanom Budimirom u Širokom Brijegu su pronašli novog trenera. Klupu hercegovačkog kluba preuzima bivši trener Osijeka Dino Skender.

Široki Brijeg je s 40-godišnjim trenerom dogovorio suradnju do ljeta 2025. godine, a s poslom će krenuti 8. siječnja 2024. godine kad počinju pripreme za proljetni dio sezone u Bosni i Hercegovini. Skender je trenersku karijeru počeo u rodnom Osijeku gdje je vodio sve uzrasne kategorije i školu nogometa. 

Tri godine je bio trener B momčadi NK Osijek, pa pomoćnik u stručnom stožeru prve momčadi, a zatim i glavni trener 2019. kad je postao najmlađi trener ‘bijelo-plavih‘ u najvišem rangu hrvatskog nogometa.

Nakon odlaska iz Osijeka idući angažman je imao u ljubljanskoj Olimpiji. Na klupi slovenskog kluba bio je u sezonama 2019./2020. i 2020./2021., a Široki Brijeg će mu biti treći klub u seniorskoj trenerskoj karijeri.

Podsjetimo, Budimir je u Široki Brijeg stigao proteklog ljeta u vidu suradnje s Hajdukom, a u 19 utakmica na klupi ostvario je učinak od sedam pobjeda, četiri remija i osam poraza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 04:43