StoryEditorOCM
Strani nogometpočelo suđenje

Poznati napadač švercao kontejnere kokaina: ‘Sranje, znači pola nam je zapelo na carini? Momci, na posao!‘

Piše Sport SD
5. lipnja 2023. - 20:55

Počeo je sudski proces u kojem je glavni lik Quincy Promes. Čuli ste, vjerojatno, za tog 31-godišnjeg mladića, po zanimanju nogometaša, pače, napadača Spartaka iz Moskve. Promes je, osim svoje nogometne karijere u zadnje vrijeme postao poznat i po onoj - poduzetničkoj. Naime, čovjek se upustio u nepoznato pa je počeo krijumčariti opijatima. Točnije, kokainom.

Nekadašnji je nizozemski reprezentativac bio u ulozi glavnog čovjeka kada su dvije pošiljke s ukupno preko tone i pol kokaina 2020. godine stigle u luku u belgijskom Antwerpenu. To je stav državnog tužiteljstva u Amsterdamu koji je danas i iznesen pred sudom.

Preliminarno saslušanje u procesu održano je ovoga ponedjeljka, a to nije jedini predmet koji se vodi protiv Quincyja Promesa. Ima on i suđenje zbog toga što je nekoć nožen izbo svog rođaka na obiteljskoj zabavi. Konačna presuda u tom slučaju bit će poznata do kraja lipnja, a zbog toga mu prijeti zatvorska kazna do dvije godine. Točnije, sud će odrediti kaznu 19. lipnja.

Da se Promes možebitno bavi mutnim poslovima s kokainom postalo je poznato još 2018. godine kada je policija dobila informacije u tome da je Promesov novac počeo kružiti tim vodama. Policija tada nije činila ništa, sve dok Promes nije "raširio krila" i u drogu počeo ulagati sve više novca. Sumnjalo se i u to da posjeduje oružje.

- Istraga je pokazala da je Promes bio uključen u krijumčarenje dvije pošiljke kokaina u siječnju 2020. godine. Pošiljke su bile raspoređene u pet kontejnera, a on je u sav posao uložio oko 75 tisuća eura - rekli su iz tužiteljstva pred sudom.

- Jedna je pošiljka zapela na carini u Belgiji, ali druga je ušla u opticaj - dodano je.

Otkriveni su i razgovori s Promesovog mobitela kojeg mu je policija zapljenila.

- Dečki, hajmo na posao. Izvještavajte me u napretku. Evo vam i adresa na kojoj ćete izvršiti ukrcaj droge - napisao je Promes kada je prva pošiljka ušla na belgijski teritorij.

No, nedugo zatim, shvatio je da je druga zapela na carini:

- Sranje! Dakle, ako sam dobro shvatio, pola je na carini? Posao nam je riskantan! - napisao je svojim suradnicima tada.

Promes se ni danas, kao niti bilo kada u prošlosti nije pojavio pred nizozemskim sudom. I dalje je u Moskvi, a njegovi odvjetnici poriču da napadač Spartaka ima ikakve veze sa svime što mu se stavlja na teret u ovom slučaju. Tvrde da je policija zamijenila Promesa s nekim drugim, te da poruke koje su danas pokazane na sudu nije slao on. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 04:32