StoryEditorOCM
Strani nogometnestvarne scene

Potpuni kaos na otvorenom treningu Portugala, navijači uletjeli na travnjak među igrače

Piše R. R.
14. lipnja 2024. - 21:04

Većina nogometnih reprezentacija koje sudjeluju na EP-u u Njemačkoj odlučile su jedan trening otvoriti za navijače kako bi ih imali priliku pozdraviti pred početak natjecanja.

Međutim, organizatori su imali priličnih problema prethodnih dana kako smiriti navijače koji su željeli doći do svojih miljenika. Portugalci očigledno nisu naučili ništa od suparničkih reprezentacija koje su prolazile slične probleme. 

Robert Martinez je pokušao što mirnije odraditi trening pred navijačima, ali je vrlo brzo je došlo do pravog kaosa, veliki broj navijača je uletjelo na travnjak pokušavajući doći do igrača.

Neki od njih su uspjeli u tome, glavna meta im je bio Cristiano Ronaldo, a pojedini igrači su se morali i fizički obračunati kako bi se zaštitili od nasrtljivih navijača. Najžešći u obrani bio je vratar Jose Sa.

Ovakve situacije izuzetno su opasne, jer među navijačima uvijek može biti i onih koje samo selfie ne bi zanimao, teško je procijeniti što bi netko mogao pokušati kako bi se proslavio za svojih „pet minuta slave“. 

Na treningu Portugala bilo je gotovo osam tisuća ljudi i prava je sreća da nije došlo do nekog većeg skandala. Navijači koji su utrčali na travnjak privedeni su u policijske stanice i oni vjerojatno neće moći gledati utakmice prvenstva.

Osiguranje je na kraju nekako uspjelo smiriti razjarenu gomilu, trening je nastavljen, ali definitivno će reprezentacije drugi put razmisliti o tome hoće li biti dopušteno da treninzi budu otvoreni za navijače, bez obzira na kupljene karte.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. lipanj 2024 21:05