StoryEditorOCM
Strani nogometnisu se složili

Podijeljenje nagrade za najbolje u Engleskoj: igrači izabrali van Dijka, novinari Sterlinga

29. travnja 2019. - 15:07

Napadač Manchester Cityja Raheem Sterling (24) proglašen je za najboljeg nogometaša godine u Engleskoj u izboru Udruženja nogometnih novinara (FWA), dok je u izboru Udruženja nogometaša (PFA) slavio branič Liverpoola Virgil van Dijk (27).

Sterling je u izboru udruženja koje ima više od 400 članova slavio ispred braniča Livepoola Virgila Van Dijka i suigrača Sergia Aguera.

Mladi engleski napadač je postao prvi igrača 'Građana' koji je dobio najstariju englesku individualnu nogometnu nagradu nakon Tonyja Booka koji je proglašen najboljim 1969. godine.

Udruženje engleskih nogometnih novinara nagradu dodjeljuje od 1948. godine, a prvi dobitnik je bio Stanley Matthews, dok je rekorder Thierry Henry koji je tri puta biran za najboljeg igrača.

Sterling je ove sezone postigao 23 gola uz 17 asistencija pri čemu je 17 golova zabio u prvenstvu. I nagrada za najbolju nogometašicu odlazi u tabor Manchester Cirtyja, a slavila je Nikita Parris.

U izboru Professional Footballers' Association (PFA) pobijedio je Van Dijk ispred Raheema Sterlinga, Bernarda Silve, Sergija Aguera, Sadia Manea i Edena Hazarda.

"Sretan sam zbog ove nagrade jer glasuju igrači protiv kojih igraš svakog tjedna. Zbog toga sam iznimno ponosan," kazao je Van Dijk je postao prvi branič koji je dobio ovu nagradu još od Johna Terrya 2005. godine.

Nogometni profesionalci najboljeg nogometaša biraju od 1974. godine, a prvi dobitnik je bio branič Leeds Uniteda Norman Hunter.

Obje nagrade prošle godine dobio je napadač Liverpoola Mohamed Salah.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. lipanj 2023 00:41