StoryEditorOCM
Strani nogometrano odustao

Plašio se siromaštva pa je za veliki novac otišao u Kinu u najboljim igračkim godinama: sada se vraća u europski nogomet

Piše R. R.
29. srpnja 2023. - 10:00

Poznati brazilski nogometaš Oscar napustio je londonski Chelsea u najboljim godinama. Zbog straha od siromaštva odlučio je u 26. godini potpisati za kineski Shanghai SIPG. Sada bi mogao nazad u europski nogomet i karijeru bi mogao nastaviti u turskom Bešiktašu.

Brazilac Oscar šokirao je nogometni svijet kada je 2017. godine napustio Chelsea i odabrao kineski Shanghai SIPG kao svoju novi sredinu jer mu je ovaj klub ponudio ogroman ugovor od dvadeset milijuna eura po sezoni. Potom je priznao da se odrekao reprezentacije i velike karijere u najavi kako bi se osigurao u starosti.

- Kina ima financijsku moć i igrači takve ponude ne mogu odbiti. Svaki radnik će prihvatiti bolju financijsku ponudu zbog svoje obitelji - rekao je Oscar i nastavio:

- Dolazim iz siromašne obitelji koja nikad nije imala ništa. Ovo su plodovi mog napornog rada i osjećam se pobjednikom zbog ovakvog ugovora. Kritike me ne zanimaju. Ja sam razmišljao o obitelji i budućnosti. Ne želim biti siromašan u starosti i živjeti od sjećanja.

Jedan od rijetkih koji je ostao u Kini i nakon „zlatnog razdoblja“.  Bilo je govora da će se vratiti kući u Flamengo, ali je posao u posljednji čas propao. Ipak, sada ima novu šansu za odlazak iz Kine, Bešiktaš ga želi u svojim redovima i krenuli su u proces njegovog dovođenja.

Hoće li u tome uspjeti ostaje nam za vidjeti jer je Oscar vezan ugovorom za kineski Shanghai do studenog 2024. godine i ponuda Bešiktaša će morati biti dosta dobra ako ga žele dovesti.

Ovom nogometašu novac je očigledno najvažnija stvar. U prethodnih šest godina uzeo je više nego dovoljno da može biti miran do kraja života, no vidjet ćemo šta će na kraju brazilski veznjak odlučiti. Oscar je u dresu kineskog kluba odigrao 194 utakmice uz učinak od 57 golova i 104 asistencije. U dresu Chelseaja imao je 203 susreta,  38 golova i 37 asistencija. Nastupao je još za Internacional i Sao Paulo.

Za reprezentaciju Brazila odigrao je 48 utakmica i postigao je 12 golova, ali nažalost nikad nećemo saznati koliko je mogao još napredovati. Otišao je prerano daleko od pravog nogometa jer je zov novca bio jači.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 07:57