StoryEditorOCM
Strani nogometPUNA MREŽA

Piksi nakon velike blamaže Srbije na gostovanju okrivio suca: ‘To je uništilo utakmicu, sve je palo uz vodu‘

Piše Sport SD
22. ožujka 2024. - 08:35

Ruska nogometna reprezentacija odigrala je prvu utakmicu protiv neke europske momčadi od invazije na Ukrajine, zbog čega se trenutno nalazi pod sankcijama Fife i Uefe.

Na prijateljsku utakmicu u Moskvu stigli su im ‘braća‘ Srbi - koji se kući vraćaju s pokerom golova u mreži. Rusija je puno lakše od očekivanog došla do pobjede (4:0), ponajviše zahvaljujući isključenju Gajića koje je usmjerilo utakmici. Mirančuk je najprije pogodio s bijele točke (21‘), kasnije i iz igre (55‘), a u strijelce su se upisali i Osipenko (32‘) te Sergejev (90‘), pišu Sportske novosti.

Izbornik Srbije Dragan Stojković Piksi nakon utakmice nije imao previše razloga za zadovoljstvo budući da je nakon isključenja njegova igrača na terenu postojala samo jedna momčad - Rusija.

- Kaznili su nas dvaput - penal i crveni karton. Mislim da bi žuti karton bio dovoljan za ovakve utakmice. Šteta što je sudac donio takvu odluku. To je uništilo utakmicu. Zbog te odluke, svi su gledali samo Rusiju, nas nije bilo vidljivo na terenu - kazao je Piksi pa podvukao crtu:

image
Nikolay Doychinov/Afp

- Nema nikakve panike, ne bi se ništa promijenilo ni da smo pobijedili. Ovo je samo jedna trening utakmica, ali je ispalo da je dobra trening utakmica za Ruse.

Srbiju u ponedjeljak očekuje još jedan prijateljski ogled - s Ciprom, dok će neposredno uoči Eura odraditi "generalke" s Austrijom i Švedskom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 12:01