StoryEditorOCM
Strani nogometviše od nogometa

Osvojio duplu krunu sa Zvezdom, igrao za reprezentaciju, pa se javno odrekao Srbije: ‘Bacit ću pasoš‘

Piše Sport SD
13. ožujka 2024. - 20:21

Titula s Crvenom Zvezdom, nastupi za reprezentaciju Jugoslavije, veliki skandal sa srpskim pasošem kojeg se želio odreći i onda - ništa... Već godinama javnost nema detalje o životu 49-godišnjeg Dejana Stefanovića, bivšeg defenzivca koji je ponikao u rodnom Vranju, a preko dresa beogradskih crveno-bijelih stigao i do Premiershipa u kojoj je igrao s kapetanskom trakom oko ruke. Bio je prvi srpski nogometaš koji je kao kapetan predvodio neku momčad iz engleske lige

Koliko se Stefanoviću svidjelo u Engleskoj govori i poruka koju je poslao nekoliko godina kasnije – srpski pasoš mu više nije bio potreban! Davne 2006. godine, u jednom intervjuu u britanskim medijima, tadašnji defenzivac Portsmoutha naveo je da se deset godina nakon odlaska iz Zvezde više ne osjeća kao Srbin!

- Kroz dvije godine podnijet ću prijavu za dobivanje britanskih papira. Kada budem dobio britanski pasoš, bacit ću stari, jer se uopće ne osjećam kao Srbin - rekao je Stefanović za Independent

Reprezentativnu karijeru završio je 2004. godine kada je objavio kako izbornici ne trebaju računati na njega. Nije ga pokolebalo čak ni mjesto u momčad za Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj 2006. godine.

- Prije dvije godine sam se odlučio povući iz reprezentacije, čak i bivši gazda Milan Mandarić uvjeravao me da promijenim odluku i pomognem u Njemačkoj.

Dvije godine kasnije Dejan Stefanović nije imao drugačije viđenje stvari - zapravo, postao je radikalniji! U razgovoru za dnevni list Kurir istakao je da ne osjeća nikakvu nostalgiju i da čak pet godina nije posjetio Srbiju, a da će u Beograd doći kad bude imao vremena!

- Osjetio sam tada da je vrijeme za mlađe igrače, zašto bih ja zauzimao mjesto u momčadi talentiranim momcima? Imam mnogo obaveza u Engleskoj, sezona je duga, kći ide u školu, tako da nemam slobodnog vremena - rekao je Stefanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 00:07