StoryEditorOCM
Strani nogometpogledajte...

Ostali su u dobrim odnosima: Guardiola je tješio zvijezdu Bayerna nakon utakmice, jedan detalj posebno ga je zanimao

Piše Goran Čičin-Mašansker/SN
20. travnja 2023. - 07:51

Manchester City je s remijem (1:1) u uzvratnom ogledu protiv Bayerna prošao u polufinale Lige prvaka, gdje ga čekaju spektakularne utakmice s Real Madridom.

Bavarci su treću godinu zaredom ispali u četvrtfinalu, dok Građani treći put u nizu sudjeluju u polufinalu - pišu Sportske novosti.

Nakon utakmice na Allianz Areni Cityjev menadžer Pep Guardiola odvojio je malo vremena kako bi utješio svog bivšeg igrača Leroya Sanea, danas člana njemačkog prvaka.

Sane je prije tri godine prešao u Bayern, no fotografije snimljene nakon utakmice pokazuju kako je dvojac ostao u dobrim odnosima.

Daily Mail je objavio fotografiju na kojoj Sane drži jednu ruku na licu te se čini da briše suze nakon ispadanja njegove momčadi te mu u tom trenutku pristupa Guardiola.

Druga pak fotografija otkriva kako je Guardiola izbliza pogledao Saneovu usnicu tjedan dana nakon što ga je njegov suigrač Sadio Mane udario u lice.

Dogodilo se to nakon prve utakmice na Etihadu, koju su Bavarci izgubili s 3:0. Sane je po povratku u Njemačku pokušao sakriti ozljedu koju mu je nanio Mane, ali nije to uspio učiniti na prvenstvenoj utakmici s Hoffenheimom, na kojoj je Mane odrađivao suspenziju koju mu je odredio Bayern zbog incidenta u Manchesteru.

Sane je započeo uzvrat u početnoj postavi momčadi Thomasa Tuchela te je imao i dobru priliku u samom početku, koja je mogla usmjeriti susret. U 67. minuti umjesto Sanea je u igru ušao Mane.

Sane je po završetku utakmice dao izjavu u kojoj je priznao da je slomljen zbog ispadanja iz elitnog natjecanja.

- Odigrali smo dobru utakmicu, morao sam zabiti za vodstvo. Mogli smo napraviti puno, teško mi je što nisam realizirao tu veliku priliku. Mislim da smo imali dobru kontrolu, osvojili smo puno lopti u sredini. Zanima me kako bi se utakmica razvijala da sam pogodio – rekao je Sane.

Naravno, dobro poznaje svoju bivšu momčad, te je bio svjestan da će nakon tri primljena pogotka u prvoj utakmici biti teško kreirati preokret.

- Oni znaju kako kontrolirati utakmicu s takvom prednošću. Teško je prihvatiti ovakav ishod, pogotovo s obzirom na našu igru u uzvratu. Odigrali smo jako dobro i na to sam ponosan. Moramo zadržati takav duh i fokusirati se na prvenstvo.

U zaključku je Sane pohvalio svoje bivše suigrače.

- Da, igraju nevjerojatan nogomet. Svi vole kako igraju, čestitam im – kazao je njemački reprezentativac senegalskog porijekla.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 05:11