StoryEditorOCM
Strani nogometdobar budžet

Ostali su bez Mbappéa, ali ne očajavaju: PSG je pripremio više od 200 milijuna eura za dovođenje dvije velike zvijezde

Piše R. R.
12. srpnja 2024. - 18:24

Dugo se govorilo o mogućem odlasku Kyliana Mbappéa iz PSG-a u Real Madrid, od ove sezone francuska zvijezda nositi dres ‘Kraljevskog kluba‘. Mbappé na Santiago Bernabeu odlazi nakon što mu je istekao ugovor sa PSG-om, te pariški klub za njega neće dobiti nikakvu odštetu.

U Parizu su odmah krenuli tražiti rješenja kako bi adekvatno nadomjestili ovaj odlazak, mediji za sada donose zanimljive informacije, doduše još nepotvrđene. Barem službeno. A neslužbeno stvari stoje tako da su katarski vlasnici PSG-a pripremili više od 200 milijuna eura kako bi pokušali dovesti dvije velike zvijezde Napolija. U pitanju su Victor Osimhen i Khvicha Kvaratskhelia, a ovu vijest objavio je CorSport.

Poznato je da kontroverzni vlasnik Napolija, Aurelio de Laurentiis, bez problema pušta i naj-veće zvijezde ako dobije onoliko novca koliko želi, a vidjet ćemo je li ova svota dovoljna za ove dvije zvijezde. 

Victor Osimhen je u Napoli stigao 2020. godine iz Lillea za 77,5 milijuna eura, a ranije je igrao za Charleroi, Wolfsburg i Ultimate Strikerse u rodnoj Nigeriji. Bio je član generacije Napolija koja je 2023. godine osvojila Scudetto poslije više od 30 godina čekanja. Ovog ljeta povezivao se i s Al-Ahlijem u Saudijskoj Arabiji, te s Arsenalom, a sada se pojavila opcija da ode u PSG.

Khvicha Kvaratskhelia je dvije godine kasnije stigao u Napoli za dosta manji iznos. Naime, njega je klub s juga Italije kupio za 13,3 milijuna eura od Dinamo Batumija. U karijeri je ovaj dečko igrao još za Rubin Kazan, Rustavi, Lokomotiv Moskvu i Dinamo Tbilisi. Za reprezentaciju Gruzije igrao je 33 puta i postigao već 16 golova, a kruna je svakako bio nastup na Europskom prvenstvu u Njemačkoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 02:31